Profilul vinurilor albe seci din aria delimitată pentru producerea vinurilor cu indicaţie geografică protejată „Valul lui Traian”
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
645 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-06-20 09:21
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253 (17)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
OBADĂ, Leonora, RUSU, Emilian, ARPENTIN, Gheorghe, GOLENCO, Lidia, CIBUC, Mariana, GROSU (COVALCIUC), Olga, NEMŢEANU, Silvia. Profilul vinurilor albe seci din aria delimitată pentru producerea vinurilor cu indicaţie geografică protejată „Valul lui Traian”. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 3(63), pp. 18-24. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 3(63) / 2016 / ISSN 1857-3142

Profilul vinurilor albe seci din aria delimitată pentru producerea vinurilor cu indicaţie geografică protejată „Valul lui Traian”

The profile of whte dry wines from the area defined for production of wines of protected geographical indication „Valul lui Traian”

CZU: 663.253

Pag. 18-24

Obadă Leonora1, Rusu Emilian1, Arpentin Gheorghe1, Golenco Lidia2, Cibuc Mariana2, Grosu (Covalciuc) Olga2, Nemţeanu Silvia2
 
1 Asociaţia Producătorilor de Vinuri cu Indicaţie Geografică Protejată „Valul lui Traian”,
2 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 18 iunie 2019


Rezumat

17 samples were surveyed for the harvest of 2014 white wines produced within the Producers Guild of Wines with Protected Geographical Indication “Valul lui Traian”. Indices were determined physicochemical and organoleptic qualities. Results were achieved on physico-chemical clues regulated and some complementary indices (glycerol, 2,3-butanediol, ash, nonvolatile organic acids, cations).

Cuvinte-cheie
clues physico-chemical organoleptic characteristics, ash, glycerol.