Influenţa preparatului MELANGOZIDĂ – O asupra creşterii vegetative, activităţii enzimatice şi rodire la pomii de măr
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
507 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-23 12:49
SM ISO690:2012
URSU, Andrei, CECAN, Anatol, ŞIŞCANU, Gheorghe, CHINTEA, Petru, ŞVEŢ, Svetlana. Influenţa preparatului MELANGOZIDĂ – O asupra creşterii vegetative, activităţii enzimatice şi rodire la pomii de măr. In: Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor: dedicat aniversării a 75 ani ai Universităţii Agrare de Stat din Moldova, 26 septembrie 2008, Chisinau. Chisinau, Republic of Moldova: CE UASM, 2008, Vol. 16, pp. 34-37. ISBN 978-9975-64-127-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor
Vol. 16, 2008
Simpozionul "Agricultura modernă-realizări şi perspective"
Chisinau, Moldova, 26 septembrie 2008

Influenţa preparatului MELANGOZIDĂ – O asupra creşterii vegetative, activităţii enzimatice şi rodire la pomii de măr


Pag. 34-37

Ursu Andrei1, Cecan Anatol2, Şişcanu Gheorghe2, Chintea Petru2, Şveţ Svetlana2
 
1 Institutul de Ecologie şi Geografie al AŞM,
2 Institutul de Genetica şi Fiziologie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 27 mai 2019


Rezumat

The investigations have shown considerable influence in the first period of vegetation of Melangozidă – O on the vegetative growth and fruit formation. The enzimatic activity is intensifed in the leafs of fructiferous formations without fruits in the period of fruit maturing, which could create favorable metabolic conditions for the processes of floral induction. The unifavorable edaphic and atmospheric conditions for the activity of the metabolic processes, the growth of sprouts slowed down sooner, and the fruits, having a inappropriate size compared to viable on es, mostly fell down before the harvest,leading to a negative impact for the fruit production.

Cuvinte-cheie
Steroidic glucoside, Leaf, Enzymatic activity (PO, PFO), Fruit formation