Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
930 40 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-25 13:34 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
581.175.11:543.544+664.857 (1) |
Fiziologia plantelor (526) |
Metode fizico-chimice de analiză (altele decât metodele optice) (59) |
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95) |
SM ISO690:2012 POPOVICI, Violina, STURZA, Rodica, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, SORAN, Loredana, LUNG, Ildico. Influența condițiilor de extracție asupra compoziției și activității antioxidante a extractelor liposolubile de măceșe. In: Meridian Ingineresc, 2018, nr. 1, pp. 23-27. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 581.175.11:543.544+664.857 | ||||||
Pag. 23-27 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În această lucrare a fost evaluată capacitatea antioxidantă și caracteristicile fizico-chimice a extractelor liposolubile de măceșe. A fost efectuată analiza în timp a impactului compușilor biologic activi asupra caracteristicilor fizico-chimice a extractelor uleioase și cercetarea stabilității oxidative a acestora. Rezultatele obținute au permis argumentarea oportunității de a înlocui compușii antioxidanți sintetici cu cei naturali în procesul de fabricare a produselor alimentare cu conținut lipidic sporit. |
||||||
|