Aspecte metodologice privind contabilitatea condiţionării recoltei vegetale
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
898 20
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-31 12:44
SM ISO690:2012
FRECĂUŢEANU, Alexandru, BULGARU, Veronica, CHIŞLARU, Angela. Aspecte metodologice privind contabilitatea condiţionării recoltei vegetale. In: Analele Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (Seria Economie), 2009, nr. 9, pp. 176-181. ISSN 1857-1468.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (Seria Economie)
Numărul 9 / 2009 / ISSN 1857-1468

Aspecte metodologice privind contabilitatea condiţionării recoltei vegetale

Pag. 176-181

Frecăuţeanu Alexandru1, Bulgaru Veronica1, Chişlaru Angela2
 
1 Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei,
2 Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 20 decembrie 2016


Rezumat

As a rule, the harvest of agricultural crops doesn’t correspond to the existing requirements, that’s why it must be conditioned (dried, cleaned, sorted out, calibrated etc.). At present, these kinds of consumptions are registered in the account 811 “Basic activities”, the subaccount “Pyrotechnic”. But it isn’t correct, because harvest conditioning isn’t connected with the oriented transformation of the biological assets. The article presents a well-reasoned explanation about the necessity to separate the named consumptions in a special subaccount “Harvest conditioning” and to delimiter two different notions in the system of accounts – harvest and products.