Soiuri noi de culturi leguminoase elaborate la ICCC „Selecția”
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
911 32
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-16 13:12
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635.65(478) (1)
Plante de grădină. Grădinărit (696)
SM ISO690:2012
VOZIAN, Valeriu, AVADĂNII, Larisa, IACOBUŢĂ, Maria. Soiuri noi de culturi leguminoase elaborate la ICCC „Selecția”. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2016, nr. 1(40), pp. 72-76. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 1(40) / 2016 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Soiuri noi de culturi leguminoase elaborate la ICCC „Selecția”
CZU: 635.65(478)

Pag. 72-76

Vozian Valeriu, Avadănii Larisa, Iacobuţă Maria
 
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Cîmp „Selecţia“
 
 
Disponibil în IBN: 3 mai 2016


Rezumat

Articolul elucidează importanţa creării soiurilor noi de culturi leguminoase, drept sursă de proteină vegetală care contribuie la minimalizarea deficitului proteic, demonstrând justificarea deciziei Organizaţiei Naţiunilor Unite de a declara anul 2016 An Internaţional al Leguminoaselor

This article highlights the importance of creating new varieties of leguminous crops as a source of vegetable protein which contributes to minimizing protein deficit showing justification for the decision of the United Nations to declare the year 2016 the International Year of Legumes.

Cuvinte-cheie
ameliorare, mazăre, soie, fasole, soiuri, proteină