Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
954 47 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-16 13:14 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
635.6(478) (1) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
SM ISO690:2012 CELAC, Valentin. Leguminoasele pentru boabe create – sursă esenţială de proteină. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2016, nr. 1(40), pp. 67-71. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 1(40) / 2016 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 635.6(478) | ||||||
Pag. 67-71 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Criza mondială de produse alimentare proteice a condiţionat lansarea sloganului „Seminţe nutritive pentru un viitor durabil”, de către Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), dar și declarerea anului 2016 – Anul Internaţional al Leguminoaselor, de către ONU. Culturile leguminoase producătore de boabe: soia, mazăre, fasolea, năutul, lintea, bobul, fasoliţa, arahidele sunt produsul activităţii umane şi din cele mai vechi timpuri se utilizează în alimentaţie şi furajare. Seminţele constituie sursa principală de proteine ieftine şi valoroase, de hidraţi de carbon, grăsimi, elemente minerale, vitamine, fibre etc. de o mare importanţă vitală. Sunt expuse importanţa leguminoaselor pentru boabe, realizările în ameliorare şi situaţia actuală a culturilor respective în Moldova. |
||||||
Cuvinte-cheie leguminoase, alimentaţie, ameliorare, soiuri, boabe, soia, mazăre, fasole, năut, linte, bob, latir, fasoliţa, arahide. |
||||||
|