Articolul precedent |
Articolul urmator |
170 0 |
SM ISO690:2012 CHELMENCIUC, Corina, MUSTEAŢĂ, Valentin, TCACI, Larisa. Reducerea ireversibilităţii proceselor în cuptorul de coacere a pâinii. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.I, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.1, pp. 361-364. ISBN 978-9975-45-311-0. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.1, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.I, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 361-364 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrarea dată este argumentată necesitatea reducerii ireversibilităţii proceselor în cuptorul de pâine PPP 3 54. 211 ST utilizat pentru coacerea pâinii la SA “Franzeluţa”. În special, sunt analizate pierderile de exergie cauzate de ireversibilitatea procesului de amestecare a gazelor de ardere fierbinţi din camera de ardere cu gaze reci recirculate pentru asigurarea unei temperaturi necesare pentru coacerea pâini. Este propusă o soluţie de diminuare a ireversibilităţii procesului de amestecare prin înlocuirea acestuia cu un proces de transfer de căldură, prin înlocuind camera de ardere a cuptorului cu un motor cu ardere internă. Această măsură va reduce pierderile de exergie în cuptor influenţând direct eficienţa energetică a acestuia. |
||||||
Cuvinte-cheie randament de perfecţiune termodinamică, proces ireversibil, exergie, anergie |
||||||
|