Adapting the national legislation from the perspective of the development of the grape juice competitive production sector
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
254 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-04 21:48
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8 (650)
Viticultură. Viță de vie. Vii (628)
SM ISO690:2012
GRIZA, Ina, VACARCIUC, Liviu. Armonizarea legislației naționale din perspectiva dezvoltării sectorului competitiv de producere a sucurilor de struguri. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective, Ed. 1, 11-12 noiembrie 2022, Chisinau. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2023, pp. 56-60. ISBN 978-9975-165-51-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sectorul agroalimentar – realizări și perspective 2023
Simpozionul "Sectorul agroalimentar – realizări și perspective"
1, Chisinau, Moldova, 11-12 noiembrie 2022

Adapting the national legislation from the perspective of the development of the grape juice competitive production sector

Armonizarea legislației naționale din perspectiva dezvoltării sectorului competitiv de producere a sucurilor de struguri

CZU: 634.8

Pag. 56-60

Griza Ina, Vacarciuc Liviu
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 20 martie 2023


Rezumat

Increasing the technological performance of grape processing, ensuring the traceability of the technological process, the application of innovative and efficient juice production technologies - present the desired and strategic development trend of the food sector. Policy documents, as well as technical normative acts, contribute to the development of a competitive agri-food sector. The alignment of national legislation with European Union norms in the field ensures a continuous process of production diversification, quality assurance, which ultimately generates profit for the processing companies and ensures a real potential for external marketing.

Sporirea performantelor tehnologice de prelucrare a strugurilor, asigurarea trasabilității procesului tehnologic, aplicarea tehnologiilor inovative și eficiente de producere a sucurilor - prezintă dezideratul și tendința strategică de dezvoltare a domeniului alimentar. Documentele de politici, precum și actele normativ tehnice contribuie la dezvoltarea unui sector agroalimentar competitiv. Alinierea legislației naționale la normele Uniunii Europene în domeniu asigură un proces continuu de diversificare a producției, asigurarea calității, care în cele din urmă generează profit pentru companiile de procesare și asigură un real potențial de comercializare externă.

Cuvinte-cheie
food product, grape juice, standard, regulation, common features,

produs alimentar, suc de struguri, Standard, regulament, trăsături comune