Dozarea concomitentă a m-crezolului și a insulinei în produsul farmaceutic Humulin R
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
344 6
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-14 15:13
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
615.252.349.7:615.015.3 (1)
Medicamentele potrivit acţiunii lor principale (395)
SM ISO690:2012
BABILEVA, Anastasia, VALICA, Vladimir, BIBIRE, Nela, UNCU, Livia. Dozarea concomitentă a m-crezolului și a insulinei în produsul farmaceutic Humulin R. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 55-58. ISSN 1812-5077.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Farmaceutică a Moldovei
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077

Dozarea concomitentă a m-crezolului și a insulinei în produsul farmaceutic Humulin R

Simultaneous determination of m-cresol and insulin in Humulin R

CZU: 615.252.349.7:615.015.3

Pag. 55-58

Babileva Anastasia, Valica Vladimir, Bibire Nela, Uncu Livia
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 16 martie 2021


Rezumat

A fost modificată și testată metoda HPLC de determinare concomitentă a m-crezolului și a insulinei în produsul farmaceutic Humulin R. Modificările efectuate în tehnica de lucru nu au influențat asupra exactității metodei, iar rezultatele dozării arată, că conținutul de insulină și m-crezol în preparatul Humulin R se încadrează în limitele stabilite de către Farmacopeea Europeană ed. 8.0 și specificațiile de calitate. Ca rezultat, s-a realizat un avantaj plauzibil pentru analizele de rutină a preparatelor insulinice – micșorarea timpului analizei de două ori. Tehnica de lucru modificată și testată poate fi utilizată pentru evaluarea calității preparatelor insulinice prezente pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.

It was modified and tested the HPLC method for simultaneous determination of m-cresol and insulin in Humulin R. The changes, that were made in working technique, did not interfere on the accuracy of the method, and the results show that insulin content and m-cresol in Humulin R preparation is within the limits set by the European Pharmacopoeia ed. 8.0 and quality specifications. As a result, an advantage has been achieved for routine analysis of preparations of insulin – shortening twice the time of analysis. Modified and tested technique can be used to assess the quality of preparations of insulin in the pharmaceutical market of Moldova.

Cuvinte-cheie
m-crezol, insulină, metoda HPLC,

m-cresol, insulin, HPLC method