Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
601 52
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 15:37
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
615.336.07:577.16:543.42 (1)
Medicamentele potrivit originii lor (479)
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (670)
Metode de analiză spectrală. Metode de analiză optică (69)
SM ISO690:2012
UNCU, Livia, POTLOG, Mariana, DONICI, Elena, PODGORNÎI, Ana, VALICA, Vladimir. Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 59-61. ISSN 1812-5077.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Farmaceutică a Moldovei
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077

Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS

Quantitative analysis of vitamins E, A and β-carotene from vegetable oils by UV-VIS spectrophotometric method

CZU: 615.336.07:577.16:543.42

Pag. 59-61

Uncu Livia, Potlog Mariana, Donici Elena, Podgornîi Ana, Valica Vladimir
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 16 martie 2021


Rezumat

Uleiurile extrase din plante sunt utilizate pe larg in domeniul alimentar, dar si in alte domenii precum cosmetica și industria farmaceutică. Acestea prezintă o deosebită valoare datorita numerosilor principii activi benefici care intră în componența lor. În acest studiu s-a analizat din punct de vedere cantitativ conținutul de vitamine E și A, precum și a β-carotenului în patru uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de cătină, ulei de germeni de grîu și ulei de semințe de struguri prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. Conţinutul cel mai mare de vitaminele E și A a fost găsit în uleiul de germeni de grîu, iar de β-caroten în uleiul de măsline.

In this study it was analyzed quantitatively the content of vitamins E and A, as well as β-carotene from four vegetable oils: olive oil, seabuckthorn oil, wheat germ oil and grape seed oil by UV-VIS spectrophotometric method. The highest content of vitamins E and A was found in the wheat germ oil, and the highest content of β-carotene in the olive oil.

Cuvinte-cheie
vitamina E, vitamina A, β-caroten, spectrofotometria UV-VIS,

vitamin E, Vitamin A, β-carotene, UV-vis spectrophotometry