Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-25 15:37 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
615.336.07:577.16:543.42 (1) |
Medicamentele potrivit originii lor (479) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (670) |
Metode de analiză spectrală. Metode de analiză optică (69) |
![]() UNCU, Livia, POTLOG, Mariana, DONICI, Elena, PODGORNÎI, Ana, VALICA, Vladimir. Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 59-61. ISSN 1812-5077. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista Farmaceutică a Moldovei | ||||||
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077 | ||||||
|
||||||
CZU: 615.336.07:577.16:543.42 | ||||||
Pag. 59-61 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Uleiurile extrase din plante sunt utilizate pe larg in domeniul alimentar, dar si in alte domenii precum cosmetica și industria farmaceutică. Acestea prezintă o deosebită valoare datorita numerosilor principii activi benefici care intră în componența lor. În acest studiu s-a analizat din punct de vedere cantitativ conținutul de vitamine E și A, precum și a β-carotenului în patru uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de cătină, ulei de germeni de grîu și ulei de semințe de struguri prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. Conţinutul cel mai mare de vitaminele E și A a fost găsit în uleiul de germeni de grîu, iar de β-caroten în uleiul de măsline. |
||||||
Cuvinte-cheie vitamina E, vitamina A, β-caroten, spectrofotometria UV-VIS, vitamin E, Vitamin A, β-carotene, UV-vis spectrophotometry |
||||||
|