Dinamica proceselor de oxidare în boabele de grîu în perioada depozitării
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
533 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 13:53
SM ISO690:2012
PURICI, Ion. Dinamica proceselor de oxidare în boabele de grîu în perioada depozitării. In: Dezvoltarea inovativă, colaborativă, incluzivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective: Conferinţa ştiinţifico-practică internaţională, Ed. 1, 13-14 septembrie 2018, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Univ. Cooperatist-Comercială din Moldova, 2018, V.2, pp. 127-130. ISBN 978-99753272-7-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Dezvoltarea inovativă, colaborativă, incluzivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective
V.2, 2018
Conferința "Dezvoltarea inovativă, colaborativă, incluzivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective"
1, Chişinău, Moldova, 13-14 septembrie 2018

Dinamica proceselor de oxidare în boabele de grîu în perioada depozitării


Pag. 127-130

Purici Ion
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 4 februarie 2020


Rezumat

Oxidizing processes in lipids of winter wheat varieties were studied during storage during the year. The degree of oxidation of lipids was determined by the stage of per oxidation using two methods: classical and Hara-Totani. It was established that the oxidation of lipids in wheat grains occurs in two stages: - during the first 16 weeks, the peroxide number slowly increases; - after 16 weeks of storage, the peroxide number increases rapidly. Changes in wheat moisture due to the breathing process during storage are an important factor in the oxidation of lipids.  

Cuvinte-cheie
Oxidizing processes, lipids, in wheat grains, Storage