Evaluarea condiţiilor ecologice în câmpia de sud a Moldovei privind cultura viţei de vie
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
785 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-01 16:52
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.8:631.4(478-22) (1)
Viticultură. Viță de vie. Vii (638)
Știința solului. Pedologie. Cercetări pedologice (732)
SM ISO690:2012
CAZMALÎ, Nicolai, MOCANU, Emilian, MELNIC, Rodica, POPA, Oxana. Evaluarea condiţiilor ecologice în câmpia de sud a Moldovei privind cultura viţei de vie. In: Agronomie şi agroecologie, 1 ianuarie 2018, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2018, Vol.52(1), pp. 521-527. ISBN 978-.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Agronomie şi agroecologie
Vol.52(1), 2018
Simpozionul "„85 ani ai Facultăţii de Agronomie – realizări şi perspective”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova"
Chişinău, Moldova, 1 ianuarie 2018

Evaluarea condiţiilor ecologice în câmpia de sud a Moldovei privind cultura viţei de vie

CZU: 634.8:631.4(478-22)

Pag. 521-527

Cazmalî Nicolai, Mocanu Emilian, Melnic Rodica, Popa Oxana
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 11 decembrie 2019


Rezumat

Sustainable development of the economy requires the complex development of all branches, including viticulture, by applying a profitable system based on the rational use of natural resources. Rigorous studies have highlighted that the vine is a plant that reacts significantly to ecological conditions, and as a result the productivity of vineyards varies greatly from one locality to another located in the same natural area. This paper presents the results of the research of the ecological conditions and their influence on the productivity of vineyards in the Popeasca locality, the pedogeographic rayon of the South-Eastern steppes of the Southern Part of Moldova. The results of the researches can be used to evaluate the specialization of wine and wine production in the area of the same vineyard-producing factories, to deepen the viticulture and winemaking of the republic.

Cuvinte-cheie
agroecology, Natural resources, grapes