Modificarea indicilor agrochimici şi agrofizici ai cernoziomului levigat la aplicarea unor deşeuri de la producerea băuturilor alcoolice
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
590 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-11 10:51
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
631.879.3:663.2 (3)
Îngrășăminte chimice și naturale. Îmbogățirea solului. Stimularea creșterii. Stimulanți pentru plante (377)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (444)
SM ISO690:2012
SIURIS, Andrei, BULAT, Ludmila. Modificarea indicilor agrochimici şi agrofizici ai cernoziomului levigat la aplicarea unor deşeuri de la producerea băuturilor alcoolice. In: Agronomie şi agroecologie, 1 ianuarie 2018, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2018, Vol.52(1), pp. 443-448. ISBN 978-.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Agronomie şi agroecologie
Vol.52(1), 2018
Simpozionul "„85 ani ai Facultăţii de Agronomie – realizări şi perspective”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova"
Chişinău, Moldova, 1 ianuarie 2018

Modificarea indicilor agrochimici şi agrofizici ai cernoziomului levigat la aplicarea unor deşeuri de la producerea băuturilor alcoolice

CZU: 631.879.3:663.2

Pag. 443-448

Siuris Andrei, Bulat Ludmila
 
Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectie a Solului „Nicolae Dimo”
 
 
Disponibil în IBN: 10 decembrie 2019


Rezumat

Article describes the results of the application of the waste from the production of alcoholic beverages (wine yeast, vinasse and cereal marc) on the fertility of levigate chernozem and crop productivity. Was established an increase of 0.12 - 0.37% of organic matter content, 0.24 – 0.64, an increase of 0.24-0.64 mg/100 g soil of mobile phosphorus content and 6.0 – 12.0 mg/100 g soil of exchangeable potassium. The agrophysical properties of the soil have improved.

Cuvinte-cheie
Wine Yeast, vinasse, cereal marc, agrochemical indices, agrophysical indices