Productivitatea şi calitatea diferitor forme şi soiuri de grâu comun de toamnă
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
599 10
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 11:18
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
633.11:631.526.32 (7)
Cereale. Recolte de grâne (678)
Lucrări agricole (1228)
SM ISO690:2012
GORE, Andrei, BUIUCLI, Piotr. Productivitatea şi calitatea diferitor forme şi soiuri de grâu comun de toamnă. In: Agronomie şi ecologie, 9-11 octombrie 2013, Chişinău. Chişinău: Centrul editorial UASM, 2013, Vol.39, pp. 251-254. ISBN 978-9975-64-250-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Agronomie şi ecologie
Vol.39, 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chişinău, Moldova, 9-11 octombrie 2013

Productivitatea şi calitatea diferitor forme şi soiuri de grâu comun de toamnă

CZU: 633.11:631.526.32

Pag. 251-254

Gore Andrei, Buiucli Piotr
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 30 mai 2019


Rezumat

We have studied 3000 lines of wheat in selection field for six years and the best of them were sowed in control and competition field. The best of them Moldova 79 and Moldova 77 as productivity and quality have been transferred to the State Commission for Crops Variety Testing. These varieties of wheat were more productive and with better quantitative traits than Moldova 5 (standard). They had gotten the volume of bread 490-510 cm3 at the level of Moldova 5 and lower with porosity crumb and smooth upper crust on the bread.

Cuvinte-cheie
baking quality, biological and economical traits, Productivity, varieties, yeld, winter wheat.