Instalaţia de laborator pentru cercetarea caracteristicilor cinetice in procesul de uscare a produselor vegetale
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
870 6
Ultima descărcare din IBN:
2023-07-18 15:30
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8.047 (13)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (95)
SM ISO690:2012
LUPAŞCO, Andrei, STOICEV, Petru, BERNIC, Mircea, MOŞANU, Aliona, LUPU, Olga, BALEA, Vitalie, CAZACU, Olesea, TERZI, Ilie, NETREBA, Natalia, ROTARI, Oxana. Instalaţia de laborator pentru cercetarea caracteristicilor cinetice in procesul de uscare a produselor vegetale. In: Fizică şi tehnică: procese, modele, experimente, 2007, nr. 1, pp. 78-82. ISSN 1857-0437.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Fizică şi tehnică: procese, modele, experimente
Numărul 1 / 2007 / ISSN 1857-0437

Instalaţia de laborator pentru cercetarea caracteristicilor cinetice in procesul de uscare a produselor vegetale
CZU: 664.8.047

Pag. 78-82

Lupaşco Andrei, Stoicev Petru, Bernic Mircea, Moşanu Aliona, Lupu Olga, Balea Vitalie, Cazacu Olesea, Terzi Ilie, Netreba Natalia, Rotari Oxana
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 11 decembrie 2014


Rezumat

În lucrare se propune aplicarea microundelor în scopul intensificării procesului de uscare a produselor vegetale. Pentru propunerea unor noi regimuri de uscare este necesară cercetarea caracteristicilor cineticii procesului de uscare. Se propune o instalaţie de laborator pentru cercetarea cineticii procesului de uscare. De asemenea, sînt prezentate metodele de calcul al vitezei aerului în conductă, al masei finale a produsului, al conţinutului de umiditate în orice moment de timp şi formulele de calcul al vitezei de uscare a produsului.

The given work suggests using microwaves for intensification of the drying process of vegetable produce. For the proposition of new regimes it’s necessary to study kinetic characteristics of drying process. For this it’s offered the laboratory installation, allowing studying kinetics of drying process. Also are presented method for calculation of air speed in the air duct, the final test mass, moisture content in each moment and formulas for calculation of drying speed.