Apa în tehnologia de preparare a berii
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
21 0
SM ISO690:2012
TUDOSAN, Victoria, TALPA, Serghei. Apa în tehnologia de preparare a berii . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 16 decembrie 2022, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 152-157. ISBN 978-9975-88-104-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"
Cahul, Moldova, 16 decembrie 2022

Apa în tehnologia de preparare a berii

Water in brewing technology


Pag. 152-157

Tudosan Victoria1, Talpa Serghei2
 
1 GELIBERT SRL,
2 Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 20 mai 2024


Rezumat

Apa reprezintă materia primă de bază în prepararea berii, însă este un factor subestimat, în jurul căruia s-au dezvoltat o serie de mituri și legende. Cu o compoziție chimică foarte diferită în dependență de zona geografică, apa este bogată în săruri minerale și compuși organici care pot face dintr-o bere bună un produs excepțional sau produsul nominalizat poate obține caracteristici calitative inferioare. Din fericire pentru producătorii de bere, apa este, de asemenea, o substanță flexibilă care poate fi preparată pentru orice stil de bere - atâta timp cât este manipulată corect. În articolul ce urmează, vor fi prezentați un șir de indici fizico-chimici care influențează considerabil calitatea berii.

Apa reprezintă materia primă de bază în prepararea berii, însă este un factor subestimat, în jurul căruia s-au dezvoltat o serie de mituri și legende. Cu o compoziție chimică foarte diferită în dependență de zona geografică, apa este bogată în săruri minerale și compuși organici care pot face dintr-o bere bună un produs excepțional sau produsul nominalizat poate obține caracteristici calitative inferioare. Din fericire pentru producătorii de bere, apa este, de asemenea, o substanță flexibilă care poate fi preparată pentru orice stil de bere - atâta timp cât este manipulată corect. În articolul ce urmează, vor fi prezentați un șir de indici fizico-chimici care influențează considerabil calitatea berii.

Cuvinte-cheie
Indici fizico-chimici, calități gustative, schimb de ioni, osmoza inversă, membrană,

physico-chemical indices, taste qualities, ion exchange, reverse osmosis, membrane