Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
![]() TUDOSAN, Victoria, TALPA, Serghei. Apa în tehnologia de preparare a berii . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 16 decembrie 2022, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 152-157. ISBN 978-9975-88-104-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022 | ||||||
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice" Cahul, Moldova, 16 decembrie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 152-157 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Apa reprezintă materia primă de bază în prepararea berii, însă este un factor subestimat, în jurul căruia s-au dezvoltat o serie de mituri și legende. Cu o compoziție chimică foarte diferită în dependență de zona geografică, apa este bogată în săruri minerale și compuși organici care pot face dintr-o bere bună un produs excepțional sau produsul nominalizat poate obține caracteristici calitative inferioare. Din fericire pentru producătorii de bere, apa este, de asemenea, o substanță flexibilă care poate fi preparată pentru orice stil de bere - atâta timp cât este manipulată corect. În articolul ce urmează, vor fi prezentați un șir de indici fizico-chimici care influențează considerabil calitatea berii. |
||||||
Cuvinte-cheie Indici fizico-chimici, calități gustative, schimb de ioni, osmoza inversă, membrană, physico-chemical indices, taste qualities, ion exchange, reverse osmosis, membrane |
||||||
|