Articolul precedent |
Articolul urmator |
22 0 |
SM ISO690:2012 TUDOSAN, Victoria, TALPA, Serghei. Apa în tehnologia de preparare a berii . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 16 decembrie 2022, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 152-157. ISBN 978-9975-88-104-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022 | ||||||
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice" Cahul, Moldova, 16 decembrie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 152-157 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Apa reprezintă materia primă de bază în prepararea berii, însă este un factor subestimat, în jurul căruia s-au dezvoltat o serie de mituri și legende. Cu o compoziție chimică foarte diferită în dependență de zona geografică, apa este bogată în săruri minerale și compuși organici care pot face dintr-o bere bună un produs excepțional sau produsul nominalizat poate obține caracteristici calitative inferioare. Din fericire pentru producătorii de bere, apa este, de asemenea, o substanță flexibilă care poate fi preparată pentru orice stil de bere - atâta timp cât este manipulată corect. În articolul ce urmează, vor fi prezentați un șir de indici fizico-chimici care influențează considerabil calitatea berii. |
||||||
Cuvinte-cheie Indici fizico-chimici, calități gustative, schimb de ioni, osmoza inversă, membrană, physico-chemical indices, taste qualities, ion exchange, reverse osmosis, membrane |
||||||
|
Google Scholar Export
<meta name="citation_title" content="Apa în tehnologia de preparare a berii "> <meta name="citation_author" content="Tudosan Victoria"> <meta name="citation_author" content="Talpa Serghei"> <meta name="citation_publication_date" content="2022"> <meta name="citation_collection_title" content="Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"> <meta name="citation_firstpage" content="152"> <meta name="citation_lastpage" content="157"> <meta name="citation_pdf_url" content="https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/152-157_34.pdf">