Articolul precedent |
Articolul urmator |
55 0 |
SM ISO690:2012 TAȘCA, Corina. Studiul cineticii mecaniselor de fermentație anaerobă a biomasei în prezența antioxidanților. In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 17 decembrie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 179-180. ISBN 978-9975-88-086-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022 | ||||||
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice" Cahul, Moldova, 17 decembrie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 179-180 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În ultimii ani, cantitatea de deșeuri agricole a crescut rapid în întreaga lume. Ca urmare, problemele de mediu și impacturile negative ale deșeurilor agricole sunt atrase din ce în ce mai mult în atenție. Prin urmare, este necesar să se adopte abordări adecvate pentru reducerea și reutilizarea deșeurilor agricole. Tratarea deșeurilor în industria vinului și alcoolului este problema actuală în Republica Moldova. În prezent, aproximativ 30 de distilerii naționale de alcool produc băuturi alcoolice și bioetanol funcționează pe teritoriul țării. Volumele anuale ale producţiei şi acumulării deşeurilor lichide sunt considerabile. Se știe că în timpul producerii unui litru de spirt rectificat se formează 10-13 litri de deșeuri lichide (boabe de distilerie). Scopul cercetării științifice este de a examina avantajele și dezavantajele asociate fiecărei tehnici separat, împreună cu evaluarea parametrilor procesului care afectează eficiența generării produselor pe bază de bio. Cercetarea influenței substanțelor biologic active (esciniu, sclareol, mentol, botulină, tomatina, acid dihidroxifumaric) asupra procesului de fermentație alcoolică în condiții de laborator. Biomasa utilizată este deșeurile de la firma de producție de alcool etilic „GARMA GRUP” SRL . Se efectuează testarea unei serii de substanțe biologic active pentru a explora posibilul lor efect activator sau inhibitor asupra procesului de fermentație alcoolică. Creșterea concentrației de substanțe biologic active mai mare de 2 ml nu este rațională. |
||||||
Cuvinte-cheie biocombustibili și materiale, deșeuri alimentare, valorificare, componente cu valoare adăugată, bio-fuels and materials, food wastes, valorization, value added components |
||||||
|