Aplicarea formularelor google la elaborarea chestionarelor (pentru evaluarea externă a programelor de studii superioare)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
119 0
SM ISO690:2012
NUNU, Corina. Aplicarea formularelor google la elaborarea chestionarelor (pentru evaluarea externă a programelor de studii superioare). In: Sesiune națională cu participare internațională de comunicări științifice studențești, Ed. 27, 15 februarie - 15 martie 2023, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al USM, 2023, Ediția 27, Vol.1, pp. 89-90. ISBN 978-9975-62-547-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sesiune națională cu participare internațională de comunicări științifice studențești
Ediția 27, Vol.1, 2023
Sesiunea "Sesiunea naţională cu participare internațională de comunicări ştiinţifice studenţeşti"
27, Chișinău, Moldova, 15 februarie - 15 martie 2023

Aplicarea formularelor google la elaborarea chestionarelor (pentru evaluarea externă a programelor de studii superioare)


Pag. 89-90

Nunu Corina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 23 februarie 2024


Rezumat

Formulare Google (în engl. Google Forms) este un software de administrare a sondajelor inclus ca parte a suitei Google Docs Editors gratuită, oferită de Google. Aplicația permite utilizatorilor să creeze și să editeze sondaje online în timp ce colaborează cu alți utilizatori în timp real. Informațiile colectate pot fi introduse automat într-o foaie de calcul. Ideea principală a fost de a simplifica procedura de elaborare, completare, prelucrare și analiză a rapoartelor cu date statistice privind chestionarele de evaluare. Studenții completează aceste formulare din orice colț al țării. Rezultatele sunt analizate automat și pot fi vizualitate atât în formă de diagrame, cât și în format excel. Cercetarea a inclus trei tipuri de chestionare pentru: ● studenți: ○ Chestionar de evaluarea competențelor de predare, Figura 1. ○ Chestionar de selectare a disciplinei U (opționale). ○ Chestionar privind evaluarea satisfacției studentului cu privire la locul de practică.Fig. 1. Structura chestionarului de evaluare a competențelor de predare ● absolvenți: ○ Chestionar absolvenți privind calitatea programului de studii. ○ Chestionar absolvenți privind angajarea în câmpul muncii.Fig. 2. Structura chestionarului pentru absolvenți privind calitatea programului de studii ● angajatori: ○ Chestionar privind aprecierea activității studentului stagiar, Figura 3.Fig. 3. Structura chestionarului pentru angajatori privind apreciere activităților stagiarului Elaborarea chestionarelor a ușurat verificarea și analizarea rezultatelor atât pentru cadrul didactic, cât și pentru membrii Comisiei de acreditare a programelor de studii de licență și master din cadrul ANACEC (Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare). Formularele sunt clare, ușor de înțeles pentru studenți, masteranzi și coordonatorii de practică. Pot fi completate atât de pe telefon, cât și de pe laptop. Scopul principal al formularelor este de a reduce timpul de lucru pentru obținerea datelor statistice privind acreditarea programelor de studii TIM (Tehnologii informaționale în modelare) și TI (Tehnologii informaționale).