Investiții, inovare, calitate – trinomul succesului întreprinderilor de panificație sau riscul pentru sănătatea generațiilor viitoare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
69 0
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.45:664.6 (2)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1512)
Brutărie. Pâine. Produse de panificaţie (72)
SM ISO690:2012
DASCALIUC, Daniela. Investiții, inovare, calitate – trinomul succesului întreprinderilor de panificație sau riscul pentru sănătatea generațiilor viitoare. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării, Ed. 17, Volumul 2, 12-13 octombrie 2023, Chișinău. Chisinau, Moldova: Departamentul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2023, Ediția 17, Volumul II, pp. 152-158. ISBN 978- 9975-167-19-2. 10.36004/nier.cecg.II.2023.17
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Creşterea economică în condiţiile globalizării
Ediția 17, Volumul II, 2023
Conferința "Creşterea economică în condiţiile globalizării"
17, Volumul 2, Chișinău, Moldova, 12-13 octombrie 2023

Investiții, inovare, calitate – trinomul succesului întreprinderilor de panificație sau riscul pentru sănătatea generațiilor viitoare

CZU: 338.45:664.6
JEL: E22, I38, L66, M21, O33

Pag. 152-158

Dascaliuc Daniela
 
Universitatea de Studii Europene din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 6 februarie 2024


Rezumat

those in the small and medium categories. It leads to the provision of basic food products for the country's population, including the socially vulnerable, as well as ensuring the entity's economic viability. On the other hand, the investments directly involve the innovations associated with production of machinery and equipment, the innovations in the technological process and the recipe of the bakery products. It must ensure in the end the quality of the products and the safety of the population's health. Innovations in the field of public food do not always assume high quality of the finished product, a fact that multiplies the risk of the population getting sick and of rejuvenating cancer and allergies. In order to reduce these negative consequences on the health of the population and the birth of healthier generations, it is proposed to involve public authorities and governing institutions in tightening the control of food safety and reducing to the maximum the additives and preservatives in the production of essential food products, with regard to bread products. The main objective proposed in the research is the development of the mechanism for supervising innovations in the field of baking in the Republic of Moldova. The scientific methods used are: analysis and synthesis, induction and deduction, history and logic. The obtained results will reflect the degree of security of the quality of the bakery products and the economic efficiency of the bakery enterprises.

Cuvinte-cheie
Investment, innovation, Quality, food safety security