Problema deșeurilor industriei farmaceutice
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
58 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 23:13
SM ISO690:2012
ZARA, Octavian. Problema deșeurilor industriei farmaceutice. In: Chimia ecologică şi a mediului, Ed. 21, 21 noiembrie 2023, Chisinau. Chişinău: Centrul Editorial-Poligrafic al USM, 2023, Ediția 21, pp. 86-88.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Chimia ecologică şi a mediului
Ediția 21, 2023
Conferința "Chimia ecologică şi a mediului"
21, Chisinau, Moldova, 21 noiembrie 2023

Problema deșeurilor industriei farmaceutice


Pag. 86-88

Zara Octavian
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 18 ianuarie 2024


Rezumat

Problema deșeurilor industriei farmaceutice la nivel local și mondial necesită în continuu o atenție sporită deoarece acestea pot avea un impact semnificativ asupra mediului ambiant și a sănătății umane, iar gestionarea lor corespunzătoare reprezintă o provocare importantă. Studiul efectuat a inclus scoaterea în evidență a categoriilor de deșeuri rezultate din activitățile medicale; surselor de producere a deșeurilor medicale la nivelul unităților medicale; datelor statistice privind generarea de deșeuri medicale; metodelor de tratare și eliminare a deșeurilor provenite din activitățile medicale; metodelor de tratare a deșeurilor medicale implementate în Republica Moldova; soluțiilor europene și locale în prelucrarea medicamentelor cu termen expirat, cât și a unor studii în domeniu efectuate de către cercetătorii de la departamentul Chimie Industrială și Ecologică „Academician Gheorghe Duca”.

Cuvinte-cheie
industria farmaceutică, deșeuri provenite din activitatea medicală, gestionarea deșeurilor medicale, tratarea deșeurilor medicale