Articolul precedent |
Articolul urmator |
84 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-26 23:54 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
547.97:664 (1) |
Chimie organică (484) |
Producerea și consevarea alimentelor solide (297) |
SM ISO690:2012 PITUȘCAN, Alina. Studiul pigmenților organici din sfecla roșie. In: Probleme și soluții în știința contemporană, 7 aprilie 2023, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP UPSC, 2023, pp. 214-219. ISBN 978-9975-46-798-8. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Probleme și soluții în știința contemporană 2023 | ||||||
Conferința "Probleme și soluții în știința contemporană" Chişinău, Moldova, 7 aprilie 2023 | ||||||
|
||||||
CZU: 547.97:664 | ||||||
Pag. 214-219 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările recente cu privire la influența coloranților alimentari sintetici asupra organismului uman au demonstrat impactul negativ asupra acestuia. Așadar, a fost stimulată din ce în ce mai mult producția de pigmenți organici din surse naturale și utilizarea lor pentru îmbunătățirea culorii produselor alimentare. Sfecla roșie reprezintă o sursă importantă de pigmenți roșii la colorarea alimentelor[1]. Cercetările au fost axate pe extragerea pigmenților din 3 soiuri de sfeclă roșie (Bordeaux, Cylindra, Detroit), evaluarea și aprecierea stabilității acestora la diferite valori de pH. Rezultatele pot fi folosite la alegerea tipurilor de produse în care pot fi încorporați pigmenții din sfecla roșie pentru a asigura un aspect plăcut alimentelor. |
||||||
Cuvinte-cheie sfecla roșie, culoare, pigmenți, betacianine, betaxantine, stabilitate, pH, Red beetroot, colour, pygments, betacyanins, betaxanthins, stability, pH |
||||||
|