Studierea sortimentului, metodelor de prelucrare și calitate amigdalelor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
149 0
SM ISO690:2012
ȘTIRBAN, Ecaterina, CALMÂŞ, Valentina. Studierea sortimentului, metodelor de prelucrare și calitate amigdalelor. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 104-106. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Studierea sortimentului, metodelor de prelucrare și calitate amigdalelor


Pag. 104-106

Știrban Ecaterina, Calmâş Valentina
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

Actualmente producția mondială de migdale este întodeauna în creștere datorită valorii alimentare bogate pe care le au aceste nuci. În Republica Moldova creșterea migdalului a început în anul 2006 cauza fiind cererea pe plan mondial a acestora. În magazinele din orașul Chișinău este prezent un sortiment restrîns de migdale, majoritatea fiind importate din alte țări. În urma examenului de laborator a indicilor organoleptici și fizico-chimici, s-a constatat că două din cele patru tipuri de migdale examinate nu corespund cerințelor standardului național.

Cuvinte-cheie
generalități despre migdale, principalele ţări producătoare de migdale, metode de prelucrare a migdalelor, sortimentul și indicii de calitate a migdalelor