Articolul precedent |
Articolul urmator |
114 0 |
SM ISO690:2012 ŞTEFÎRŢĂ, Irina, COEV, Ghenadii, GUDIMA, Angela. Microbiota cărnii de pasăre tratată cu acid lactic şi lactat de sodiu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 91-94. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 91-94 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare sînt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind acţiunea mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% aplicate prin stropire şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra duratei de valabilitate a cărnii de pasăre refrigerate. Sa constatat că mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% manifestă efect bactericid puternic asupra numărului total de germeni a cărnii de pasăre. Tratarea ulterioară cu raze UV permite igienizarea suplimentară şi stabilizarea indicilor microbiologici a produsului finit. Termenul de valabilitate recomandat pentru semifabricate naturale de carne de pasăre în stare refrigerată: tratamentul prin stropire cu apă glacială şi [acid lactic şi lactat de sodiu] - 2% sau tratamentul prin stropire cu apă glacială şi [lactat de sodiu] - 4% permit păstrarea semifabricatelor la 4+2°С timp de 5 zile. |
||||||
Cuvinte-cheie carne de pasăre refrigerată, metoda prin stropire, tratament cu apă glacială, mix de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%, acid lactic şi lactat de sodiu şi razeUV, lactat de sodiu 4 %, termen de valabilitate |
||||||
|