Microbiota cărnii de pasăre tratată cu acid lactic şi lactat de sodiu
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
114 0
SM ISO690:2012
ŞTEFÎRŢĂ, Irina, COEV, Ghenadii, GUDIMA, Angela. Microbiota cărnii de pasăre tratată cu acid lactic şi lactat de sodiu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 91-94. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Microbiota cărnii de pasăre tratată cu acid lactic şi lactat de sodiu


Pag. 91-94

Ştefîrţă Irina1, Coev Ghenadii1, Gudima Angela2
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

În lucrare sînt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind acţiunea mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% aplicate prin stropire şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra duratei de valabilitate a cărnii de pasăre refrigerate. Sa constatat că mixului de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%; lactatul de sodiu - 4% manifestă efect bactericid puternic asupra numărului total de germeni a cărnii de pasăre. Tratarea ulterioară cu raze UV permite igienizarea suplimentară şi stabilizarea indicilor microbiologici a produsului finit. Termenul de valabilitate recomandat pentru semifabricate naturale de carne de pasăre în stare refrigerată: tratamentul prin stropire cu apă glacială şi [acid lactic şi lactat de sodiu] - 2% sau tratamentul prin stropire cu apă glacială şi [lactat de sodiu] - 4% permit păstrarea semifabricatelor la 4+2°С timp de 5 zile.

Cuvinte-cheie
carne de pasăre refrigerată, metoda prin stropire, tratament cu apă glacială, mix de acid lactic şi lactat de sodiu - 2%, acid lactic şi lactat de sodiu şi razeUV, lactat de sodiu 4 %, termen de valabilitate