Articolul precedent |
Articolul urmator |
155 0 |
SM ISO690:2012 MIJA, Nina, CURACIOV, Vadim, CARABULEA, Boris. Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 81-84. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 81-84 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura extragerea deplină a lizozimei şi elaborarea regimului optim de obţinere. Fracțiile proteice de lizozimă sau utilizată la prepararea produselor lactate cu scopul de a inhiba activitatea microorganismelor patogene în procesul de fermentare a brânzeturilor de tip „Telemea”. Această fracție proteică (lizozima) se dizolvă bine în lapte şi uşor se asimilează de organismul uman. |
||||||
Cuvinte-cheie Lizozime, proteine, proprietăţi antimicrobiene, fracționare, α – lactalbumină, brânză |
||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Mija, N.</dc:creator> <dc:creator>Curaciov, V.P.</dc:creator> <dc:creator>Carabulea, B.V.</dc:creator> <dc:date>2014</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura extragerea deplină a lizozimei şi elaborarea regimului optim de obţinere. Fracțiile proteice de lizozimă sau utilizată la prepararea produselor lactate cu scopul de a inhiba activitatea microorganismelor patogene în procesul de fermentare a brânzeturilor de tip „Telemea”. Această fracție proteică (lizozima) se dizolvă bine în lapte şi uşor se asimilează de organismul uman.</p></dc:description> <dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor (Vol.2) 81-84</dc:source> <dc:subject>Lizozime</dc:subject> <dc:subject>proteine</dc:subject> <dc:subject>proprietăţi antimicrobiene</dc:subject> <dc:subject>fracționare</dc:subject> <dc:subject>α – lactalbumină</dc:subject> <dc:subject>brânză</dc:subject> <dc:title>Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>