Articolul precedent |
Articolul urmator |
134 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-18 13:10 |
SM ISO690:2012 RADU, Oxana, MIJA, Nina. Tehnici de determinare a lecitinei din gălbenuş de ou, utilizarea tehnologică a lecitinei. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 61-64. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 61-64 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Interesul sporit faţă de ingredienţii naturali a direcţionat fluxul cercetărilor spre metodele de extragere şi de standardizare a preparatelor de lecitină. De asemenea, cunoaşterea cantităţii de lecitină în gălbenuşul de ou de găină, obţinut de la producătorii autohtoni este necesară pentru estimarea corectă a valorii nutritive a produselor locale. În cercetare s-a utilizat o metodă de extragere complexă (solvent polar, solvent nepolar). Cantitatea de lecitină extrasă a fost în mediu de 11,20 g din 100 g de gălbenuş crud. |
||||||
Cuvinte-cheie Fosfolipide, lecitină, fosfatidilcolină, extragere cu solvent, gălbenuş de ou |
||||||
|