Tehnici de determinare a lecitinei din gălbenuş de ou, utilizarea tehnologică a lecitinei
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
134 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-18 13:10
SM ISO690:2012
RADU, Oxana, MIJA, Nina. Tehnici de determinare a lecitinei din gălbenuş de ou, utilizarea tehnologică a lecitinei. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 61-64. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Tehnici de determinare a lecitinei din gălbenuş de ou, utilizarea tehnologică a lecitinei


Pag. 61-64

Radu Oxana, Mija Nina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

Interesul sporit faţă de ingredienţii naturali a direcţionat fluxul cercetărilor spre metodele de extragere şi de standardizare a preparatelor de lecitină. De asemenea, cunoaşterea cantităţii de lecitină în gălbenuşul de ou de găină, obţinut de la producătorii autohtoni este necesară pentru estimarea corectă a valorii nutritive a produselor locale. În cercetare s-a utilizat o metodă de extragere complexă (solvent polar, solvent nepolar). Cantitatea de lecitină extrasă a fost în mediu de 11,20 g din 100 g de gălbenuş crud.

Cuvinte-cheie
Fosfolipide, lecitină, fosfatidilcolină, extragere cu solvent, gălbenuş de ou