Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
135 7
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-28 23:44
SM ISO690:2012
FUIOR, Adelina, MIJA, Nina. Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 10-12. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman


Pag. 10-12

Fuior Adelina, Mija Nina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2023


Rezumat

Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. În gălbenuş de ou se conţine în cantităţi semnificative, până la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea directă a colesterolului în gălbenuş este imposibilă. Iniţial s-a separăt serul de gălbenuş de ou,în care este prezent colesterolul. În cercetarea dată s-a determihat şi proporţia dintre colesterol LDL şi colesterol HDL.

Cuvinte-cheie
galbenus de ou de găina, colesterol, tehnici de estimare a colesterolului, HDL, LDL, rol fiziologic al colesterolului, produse alimentare autohtone