Articolul precedent |
Articolul urmator |
141 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-28 23:44 |
SM ISO690:2012 FUIOR, Adelina, MIJA, Nina. Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 10-12. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 10-12 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. În gălbenuş de ou se conţine în cantităţi semnificative, până la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea directă a colesterolului în gălbenuş este imposibilă. Iniţial s-a separăt serul de gălbenuş de ou,în care este prezent colesterolul. În cercetarea dată s-a determihat şi proporţia dintre colesterol LDL şi colesterol HDL. |
||||||
Cuvinte-cheie galbenus de ou de găina, colesterol, tehnici de estimare a colesterolului, HDL, LDL, rol fiziologic al colesterolului, produse alimentare autohtone |
||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Fuior, A.</dc:creator> <dc:creator>Mija, N.</dc:creator> <dc:date>2014</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. În gălbenuş de ou se conţine în cantităţi semnificative, până la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea directă a colesterolului în gălbenuş este imposibilă. Iniţial s-a separăt serul de gălbenuş de ou,în care este prezent colesterolul. În cercetarea dată s-a determihat şi proporţia dintre colesterol LDL şi colesterol HDL.</p></dc:description> <dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor (Vol.2) 10-12</dc:source> <dc:subject>galbenus de ou de găina</dc:subject> <dc:subject>colesterol</dc:subject> <dc:subject>tehnici de estimare a colesterolului</dc:subject> <dc:subject>HDL</dc:subject> <dc:subject>LDL</dc:subject> <dc:subject>rol fiziologic al colesterolului</dc:subject> <dc:subject>produse alimentare autohtone</dc:subject> <dc:title>Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>