Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
141 7
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-28 23:44
SM ISO690:2012
FUIOR, Adelina, MIJA, Nina. Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 10-12. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman


Pag. 10-12

Fuior Adelina, Mija Nina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2023


Rezumat

Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. În gălbenuş de ou se conţine în cantităţi semnificative, până la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea directă a colesterolului în gălbenuş este imposibilă. Iniţial s-a separăt serul de gălbenuş de ou,în care este prezent colesterolul. În cercetarea dată s-a determihat şi proporţia dintre colesterol LDL şi colesterol HDL.

Cuvinte-cheie
galbenus de ou de găina, colesterol, tehnici de estimare a colesterolului, HDL, LDL, rol fiziologic al colesterolului, produse alimentare autohtone

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Fuior, A.</dc:creator>
<dc:creator>Mija, N.</dc:creator>
<dc:date>2014</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>Colesterolul este un component asocioat grăsimilor cu multiple funcţii fiziologice. &Icirc;n gălbenuş de ou se conţine &icirc;n cantităţi semnificative, p&acirc;nă la 300 mg/ou. Gălbenuşul de ou este o emulsie fină, deaceea determinarea directă a colesterolului &icirc;n gălbenuş este imposibilă. Iniţial s-a separăt serul de gălbenuş de ou,&icirc;n care este prezent colesterolul. &Icirc;n cercetarea dată s-a determihat şi proporţia dintre colesterol LDL şi colesterol HDL.</p></dc:description>
<dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor (Vol.2) 10-12</dc:source>
<dc:subject>galbenus de ou de găina</dc:subject>
<dc:subject>colesterol</dc:subject>
<dc:subject>tehnici de estimare a colesterolului</dc:subject>
<dc:subject>HDL</dc:subject>
<dc:subject>LDL</dc:subject>
<dc:subject>rol fiziologic al colesterolului</dc:subject>
<dc:subject>produse alimentare autohtone</dc:subject>
<dc:title>Tehnici de determinare a colesterolului, rol fiziologic pentru organismul uman</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>