Virtual desktop infrastructure (VDI)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
107 0
SM ISO690:2012
GRIZA, Vitalie, RUSSU, Gabriel, CHIHAI, Andrei, BAXAN, Lilian. Virtual desktop infrastructure (VDI). In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.I, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.1, pp. 68-70. ISBN 978-9975-45-311-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.1, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.I, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Virtual desktop infrastructure (VDI)


Pag. 68-70

Griza Vitalie, Russu Gabriel, Chihai Andrei, Baxan Lilian
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 16 iunie 2023


Rezumat

Virtualizarea spaţiului de lucru – sau o infrastructură virtuală a spaţiilor de lucru (VDI)—utilizează aceleaşi tehnologii de bază ca şi virtualizarea serverului. Acest aspect reprezintă un potenţial enorm pentru orice organizaţie în ceea ce priveşte gestionarea spaţiilor de lucru şi costurile. VDI este proiectat să ofere administratorilor de sistem şi utilizatorilor ce e mai bun din ambele lumi: abilitatea de a găzdui şi a-şi gestiona central spaţiile de lucru în centrul de date, în timp ce utilizatorii beneficiază de o experienţă completă a calculatorului personal identică cu una obţinută de la unul obişnuit. Aceasta experienţă transparentă este disponibilă de la un calculator personal curent sau de la un dispozitiv client, din acelaşi birou sau de la distanţă.

Cuvinte-cheie
VDI, Active Directory, windows server 2012, datacenter, Pooled Desktops, Personal Desktops şi Remote Desktop Sessions, thin client