Articolul precedent |
Articolul urmator |
143 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-03 12:39 |
SM ISO690:2012 RADU, Oxana, BAERLE, Alexei, MIJA, Nina, ROŞCA, Ilie. Partiсularitățile spectrale ale uleiurilor vegetale fortifiate cu substanțe biologic active naturale. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 73-76. ISBN 978-9975-45-249-6. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014 | ||||||
|
||||||
Pag. 73-76 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Acizii grași nesaturați au un rol important în reglarea metabolismului celular al organismului uman. Uleiul de nucă, spre deosebire de celelalte uleiuri vegetale autohtone conţine în cantități optimale acizii ω-3, ω-6 şi ω-9. Stabilitatea uleiurilor de nucă față de autooxidare a fost studiată cu ajutorul spectroscopiei UV-Vis și IR. Folosind metoda EFC 22, a fost stabilit, că în compoziția biologic activă “ulei de nucă – extract de morcov – extract de ceai”, ultimul component se manifestă ca cel mai puternic antioxidant, iar efectul stabilizator este observat în 3 săptămâni. |
||||||
Cuvinte-cheie acizii grași nesaturați (AGN), substanțe biologic active (SBA), spectroscopia ultravioletă (UV-Vis), spectroscopia infraroșie (IR), experimentul factorial complet (EFC) |
||||||
|