Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-20 15:25 |
![]() MITITELU, Maia, GRUMEZA-CLEFOS, Irina. Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 493-497. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 493-497 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv și volumul de producție. S-a analizat toxicitatea nitritului/nitratului asupra organismului uman și influența utilizării lor în produsele din carne. Realizarea sondajului de opinie a confirmat necesitatea informării consumatorilor privind impactul nitriților și nitraților asupra organismului uman. Astfel, peste 26% nu cunosc ce influență au nitriții/nitrații în utilizarea lor în produsele din carne și 34% nu cunosc ce aditivi alimentari sunt ei. |
||||||
Cuvinte-cheie toxicitate, aditivi alimentari, consumul de produse din carne, risc. |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-161828</doi_batch_id> <timestamp>1719430479</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>[email protected]</email_address> </depositor> </head> <body> <collection> <collection_metadata> <full_title>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor</full_title> </collection_metadata> <collection_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2022</year> </publication_date> <isbn>978-9975-45-828-3.</isbn> </collection_issue> <collection_article publication_type='full_text'><titles> <title>Impactul nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Maia</given_name> <surname>Mititelu</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Irina</given_name> <surname>Grumeza-Clefos</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2022</year> </publication_date> <pages> <first_page>493</first_page> <last_page>497</last_page> </pages> </collection_article> </collection> </body> </doi_batch>