Industrial developed countries experience in the risks management in agro industrial sphere
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
559 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-24 15:41
SM ISO690:2012
TIMUŞ, Andrei. Experiența țărilor industrial dezvoltate privind identificarea și managementul riscurilor, în sectorul agroindustrial. In: Tendințe contemporane ale dezvoltării științei: viziuni ale tinerilor cercetători, 1-3 iulie 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Complexul Editorial, INCE, 2021, pp. 164-173. ISBN 978-9975-3486-4-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tendințe contemporane ale dezvoltării științei: viziuni ale tinerilor cercetători 2021
Conferința "Tendințe contemporane ale dezvoltării științei: viziuni ale tinerilor cercetători"
Chişinău, Moldova, 1-3 iulie 2021

Industrial developed countries experience in the risks management in agro industrial sphere

Experiența țărilor industrial dezvoltate privind identificarea și managementul riscurilor, în sectorul agroindustrial

JEL: D24, G32, H12, H32, M21, O13, Q1, Q13

Pag. 164-173

Timuş Andrei
 
Institutul Naţional de Cercetări Economice
 
 
Disponibil în IBN: 4 mai 2022


Rezumat

Risk management in the agro-industrial and food sector is increasingly approached multilaterally, both at the level of governments to make long-term decisions to ensure food security and at the formal level based on the scientific treatment of food safety issues. Producers and other operators involved in the food chain in developed countries are aware of the importance of these issues. Stakeholders should also manage food risks, for example at the production or consumer level. Risk management in the agro-industrial and food sectors must be based on a robust methodology and comprehensive food safety regulations. Developed countries have achieved specific results in this area that can be applied by stakeholders, including authorities and producers. The paper includes the process stages and components of risk management in the agro-industrial and food field.

Managementul riscului în domeniul agroindustrial și alimentar este tot mai des abordată multilateral, atât la nivelul guvernelor pentru a lua decizii pe termen lung în vederea asigurării securității alimentare cât și la nivel formal bazată pe tratarea științifică a problemelor legate de siguranța alimentelor. Producătorii și alți operatori implicați în lanțul alimentar, din țările dezvoltate, conștientizează importanța acestor probleme. La fel, părțile interesate ar trebui să gestioneze și riscurile alimentare, de exemplu la nivel de producție sau consumator. Gestionarea riscurilor în domeniul agroindustrial și alimentar trebui să se bazeze pe o metodologie robustă și reglementări exhaustive privind siguranța alimentelor. Țările dezvoltate au obținute anume rezultate în acest domeniu care pot fi aplicate de părțile interesate, inclusiv de autorități și producători. Lucrarea include procesele etape și componente ale managementul riscului în domeniul agroindustrial și alimentar.

Cuvinte-cheie
Risc Management, economic policies, agricultural business, HACCP,

managementul riscului, politici economice, afaceri agricole, HACCP