Studierea eficienței utilizării în rațiile vacilor de lapte a unor aditivi furajeri cu un nivel înalt de azot neproteic
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
262 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-21 18:49
SM ISO690:2012
COŞMAN, Sergiu, CARAMAN, Radu, COŞMAN, Valentina, GOREA, Radion. Studierea eficienței utilizării în rațiile vacilor de lapte a unor aditivi furajeri cu un nivel înalt de azot neproteic. In: Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective: dedicata celei de-a 65-a aniversări de la fondarea Institutului științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, 30 septembrie - 1 octombrie 2021, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2021, pp. 77-82. ISBN 978-9975-56-911-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective 2021
Conferința "Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective"
Maximovca, Moldova, 30 septembrie - 1 octombrie 2021

Studierea eficienței utilizării în rațiile vacilor de lapte a unor aditivi furajeri cu un nivel înalt de azot neproteic


Pag. 77-82

Coşman Sergiu1, Caraman Radu1, Coşman Valentina1, Gorea Radion2
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară,
2 SRL „Nastancom-Grup”, or. Chișinău
 
 
Disponibil în IBN: 13 octombrie 2021


Rezumat

The article is dedicated to solving one of the most important problems in animal nutrition - the satisfaction of animal requirements in protein. Research has shown that a safe way to reduce protein deficiency in rations of dairy cows is to use non-protein nitrogen sources, in this case of the preparation "Nutribos78" the use of which in quantities of 150 g / head / day positively influenced the animal's protein content and as a result a higher milk production (up to 2 l / head / day) with a higher fat content and protein.

Cuvinte-cheie
non-protein nitrogen, protected urea, Dairy cows

DataCite XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'>
<creators>
<creator>
<creatorName>Coşman, S.I.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Caraman, R.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Coşman, V.D.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
<creator>
<creatorName>Gorea, R.C.</creatorName>
<affiliation>SRL „Nastancom-Grup”, or. Chișinău, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title xml:lang='ro'>Studierea eficienței utilizării &icirc;n rațiile vacilor de lapte a unor aditivi furajeri cu un nivel &icirc;nalt de azot neproteic</title>
</titles>
<publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher>
<publicationYear>2021</publicationYear>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-56-911-8</relatedIdentifier>
<subjects>
<subject>non-protein nitrogen</subject>
<subject>protected urea</subject>
<subject>Dairy cows</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType='Issued'>2021</date>
</dates>
<resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType>
<descriptions>
<description xml:lang='en' descriptionType='Abstract'><p>The article is dedicated to solving one of the most important problems in animal nutrition - the satisfaction of animal requirements in protein. Research has shown that a safe way to reduce protein deficiency in rations of dairy cows is to use non-protein nitrogen sources, in this case of the preparation &quot;Nutribos78&quot; the use of which in quantities of 150 g / head / day positively influenced the animal&#39;s protein content and as a result a higher milk production (up to 2 l / head / day) with a higher fat content and protein.</p></description>
</descriptions>
<formats>
<format>application/pdf</format>
</formats>
</resource>