De la aliment la medicament
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
375 34
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-22 22:05
SM ISO690:2012
PĂDURARU, Oana, PĂDURARU, Ofelia. De la aliment la medicament. In: Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte, Ed. 2, 2-3 octombrie 2007, Chişinău. Chişinău: Editura UTM, 2007, Ediţia 2, pp. 145-153. ISBN 978-9975-9841-2-6 .
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte
Ediţia 2, 2007
Simpozionul "Comunicări prezentate la cel de-al doilea simpozion CUCUTENI–5000 Redivivus:"
2, Chişinău, Moldova, 2-3 octombrie 2007

De la aliment la medicament


Pag. 145-153

Păduraru Oana, Păduraru Ofelia
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“, Iaşi
 
 
Disponibil în IBN: 5 octombrie 2021


Rezumat

„Relaţia dintre regimul alimentar şi boli s-a transformat din simplă probabilitate în posibilitate, iar astăzi a devenit o certitudine”. Deşi înainte medicina preventivă era tratată cu neîncredere, astăzi este din ce în ce mai acceptată nu numai de lumea medicală dar şi de populaţie. Nutriţia raţională a devenit un deziderat al mileniului III. În lucrarea de faţă vom încerca să facem câteva consideraţii asupra interrelaţiei biochimice între modul nostru de hrănire, în speţă o alimentaţie echilibrată care să conţină micronutrienţii esenţiali pentru metabolismul normal şi prevenirea unor sindroame carenţiale şi a procesului de îmbătrânire (ateroscleroza, cancer, îmbătrânire).

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Păduraru, O.</dc:creator>
<dc:creator>Păduraru, O.</dc:creator>
<dc:date>2007</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>&bdquo;Relaţia dintre regimul alimentar şi boli s-a transformat din simplă probabilitate &icirc;n posibilitate, iar astăzi a devenit o certitudine&rdquo;. Deşi &icirc;nainte medicina preventivă era tratată cu ne&icirc;ncredere, astăzi este din ce &icirc;n ce mai acceptată nu numai de lumea medicală dar şi de populaţie. Nutriţia raţională a devenit un deziderat al mileniului III. &Icirc;n lucrarea de faţă vom &icirc;ncerca să facem c&acirc;teva consideraţii asupra interrelaţiei biochimice &icirc;ntre modul nostru de hrănire, &icirc;n speţă o alimentaţie echilibrată care să conţină micronutrienţii esenţiali pentru metabolismul normal şi prevenirea unor sindroame carenţiale şi a procesului de &icirc;mbătr&acirc;nire (ateroscleroza, cancer, &icirc;mbătr&acirc;nire).</p></dc:description>
<dc:source>Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte (Ediţia 2) 145-153</dc:source>
<dc:title>De la aliment la medicament</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>