Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-22 22:05 |
![]() . De la aliment la medicament. In: Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte, Ed. 2, 2-3 octombrie 2007, Chişinău. Chişinău: Editura UTM, 2007, Ediţia 2, pp. 145-153. ISBN 978-9975-9841-2-6 . |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Cucuteni - 5000 Redivivus: Ştiinţe exacte şi mai puţin exacte Ediţia 2, 2007 |
||||||
Simpozionul "Comunicări prezentate la cel de-al doilea simpozion CUCUTENI–5000 Redivivus:" 2, Chişinău, Moldova, 2-3 octombrie 2007 | ||||||
|
||||||
Pag. 145-153 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
„Relaţia dintre regimul alimentar şi boli s-a transformat din simplă probabilitate în posibilitate, iar astăzi a devenit o certitudine”. Deşi înainte medicina preventivă era tratată cu neîncredere, astăzi este din ce în ce mai acceptată nu numai de lumea medicală dar şi de populaţie. Nutriţia raţională a devenit un deziderat al mileniului III. În lucrarea de faţă vom încerca să facem câteva consideraţii asupra interrelaţiei biochimice între modul nostru de hrănire, în speţă o alimentaţie echilibrată care să conţină micronutrienţii esenţiali pentru metabolismul normal şi prevenirea unor sindroame carenţiale şi a procesului de îmbătrânire (ateroscleroza, cancer, îmbătrânire). |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName></creatorName> <affiliation>Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“, Iaşi, România</affiliation> </creator> <creator> <creatorName></creatorName> <affiliation>Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“, Iaşi, România</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>De la aliment la medicament</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2007</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-9841-2-6 </relatedIdentifier> <dates> <date dateType='Issued'>2007</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>„Relaţia dintre regimul alimentar şi boli s-a transformat din simplă probabilitate în posibilitate, iar astăzi a devenit o certitudine”. Deşi înainte medicina preventivă era tratată cu neîncredere, astăzi este din ce în ce mai acceptată nu numai de lumea medicală dar şi de populaţie. Nutriţia raţională a devenit un deziderat al mileniului III. În lucrarea de faţă vom încerca să facem câteva consideraţii asupra interrelaţiei biochimice între modul nostru de hrănire, în speţă o alimentaţie echilibrată care să conţină micronutrienţii esenţiali pentru metabolismul normal şi prevenirea unor sindroame carenţiale şi a procesului de îmbătrânire (ateroscleroza, cancer, îmbătrânire).</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>