Rolul studierii chimiei în formarea competențelor profesionale ale elevilor specialității 72130 Tehnologia panificației din învățământul profesional tehnic
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
421 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-31 13:19
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
377.091:54 (1)
Învățământ specializat/de specialitate. Învățământ tehnic, profesional. Școli, institute, colegii profesionale/tehnice. Politehnici. Școli de meserii (273)
Chimie. Cristalografie. Mineralogie (2025)
SM ISO690:2012
BORŞ, Diana. Rolul studierii chimiei în formarea competențelor profesionale ale elevilor specialității 72130 Tehnologia panificației din învățământul profesional tehnic. In: Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională, 2021, nr. 1(125), pp. 35-39. ISSN 1810-6455. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.4560559
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista Didactica Pro…, revistă de teorie şi practică educaţională
Numărul 1(125) / 2021 / ISSN 1810-6455

Rolul studierii chimiei în formarea competențelor profesionale ale elevilor specialității 72130 Tehnologia panificației din învățământul profesional tehnic

The Role of Chemistry in Developing the Professional Qualities of Students of Bakery Technology in VET

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.4560559
CZU: 377.091:54

Pag. 35-39

Borş Diana
 
Colegiul Agroindustrial din Râşcani
 
 
Disponibil în IBN: 11 martie 2021


Rezumat

Chimia are un rol important în formarea la elevi a competențelor necesare pentru a rezolva probleme și a formula concluzii bazate pe experiment, a înțelege schimbările cauzate de activitatea umană și a fi cetățeni responsabili. Totodată, competențele necesare elevilor specialităților tehnologice pentru activitate în condițiile unei piețe a muncii în continuă schimbare trebuie să corespundă standardului ocupațional – în cazul dat, cel al tehnicianului în panificație și patiserie.

Chemistry plays an important role in training in students the skills needed to solve problems and formulate experimentbased conclusions, to understand the changes caused by human activity and be responsible citizens. At the same time, the skills required of students of technological specialties for future employment on an ever-changing labor market must correspond to the relevant Occupational Standard – in this case, that of a bakery and pastry technician.

Cuvinte-cheie
chimie, tehnologia panificației, competenţe profesionale specifice, competențe specifice chimiei, standard ocupațional,

Chemistry, bakery technology, specific professional skills, specific skills in chemistry, occupational standard