Actiunea tincturii de propolis asupra unor glande endocrine în diabetul experimental
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
487 5
Ultima descărcare din IBN:
2023-01-19 13:13
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
615.32:638.135:616.43-008.6 (1)
Medicamentele potrivit originii lor (478)
Întreținerea, creșterea și utilizarea insectelor și a altor astropode (161)
Patologia sistemului limfatic, a organelor hemopoietice şi endocrine (189)
SM ISO690:2012
NOVAC, Mihai. Actiunea tincturii de propolis asupra unor glande endocrine în diabetul experimental. In: Viitorul ne aparţine, Ed. 10, 20 mai 2020, Chişinău. Chişinău: Tipogr. "Biotehdesign", 2020, Ediţia 10, T, p. 36. ISBN 978-9975-3389-4-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Viitorul ne aparţine
Ediţia 10, T, 2020
Conferința "Viitorul ne aparţine"
10, Chişinău, Moldova, 20 mai 2020

Actiunea tincturii de propolis asupra unor glande endocrine în diabetul experimental

CZU: 615.32:638.135:616.43-008.6

Pag. 36-36

Novac Mihai
 
Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”
 
 
Disponibil în IBN: 22 noiembrie 2020


Rezumat

Cu toate că s-au efectuat multiple cercetări în domeniul endocrinologiei diabetului zaharat, problema tratamentului rămâne a fi una dintre cele mai principale. Un interes deosebit prezintă studiul anumitelor preparate ce pot influența decurgerea diabetului sau atenua, într-o anumită măsură, dereglările metabolice. Propolisul este o substanță neobișnuită în conformitate cu metoda de preparare, compoziție, având și proprietăți neobișnuite. El ajută nu numai la tratamentul manifestărilor primare ale diabetului, ci utilizarea internă acestuia va ajuta la întărirea sistemului imunitar și va începe procesul de restabilire a funcțiilor organelor interne. Capacitățile unice ale propolisului sunt determinate de conținutul bogat de substanțe bioactive: vitamine; minerale; oligoelemente; aminoacizi; uleiuri esențiale. Propolisul inhibă bioactivitatea microorganismelor patogene și restabilește metabolismul normal, normalizează sistemul endocrin, reduce nivelul de glucoză din sânge, restabilește echilibrul carbonului. Substanța este caracterizată de abilități regenerative, atunci când se utilizează corect începe vindecarea moderată a organelor interne, a țesuturilor și a vaselor. Acțiunea tincturii de propolis duce la normalizarea procesului metabolic, stabilizează greutatea corporală, scade nivelul colesterolului dăunător în sânge, crește imunitatea, stabilizează indicii hipertonici și are un efect hipoglicemic asupra organismului. Diabetul zaharat este considerat ca fiind cea mai frecventă boală endocrină, caracterizată prin complicații ce se dezvoltă în timp și afectează unele organe importante ale organismul: rinichii, vasele sanguine, nervii și ochii. Diabetul zaharat afectează toate tipurile de metabolism. Tinctura de propolis are un efect hipoglicemiant asupra organismului, administrarea ei pe fondul diabetului experimental înregistrează o reducere considerabilă a nivelului de glucoză în sânge până la 8,12 ± 0,52 mmol/l în comparație cu lotul aloxan, a cărei nivel este 17,77 ± 0,11 mmol/l.

DataCite XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'>
<creators>
<creator>
<creatorName>Novac, M.</creatorName>
<affiliation>Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title xml:lang='ro'>Actiunea tincturii de propolis asupra unor glande endocrine &icirc;n diabetul experimental</title>
</titles>
<publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher>
<publicationYear>2020</publicationYear>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-3389-4-3</relatedIdentifier>
<subjects>
<subject schemeURI='http://udcdata.info/' subjectScheme='UDC'>615.32:638.135:616.43-008.6</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType='Issued'>2020</date>
</dates>
<resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType>
<descriptions>
<description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Cu toate că s-au efectuat multiple cercetări &icirc;n domeniul endocrinologiei diabetului zaharat, problema tratamentului răm&acirc;ne a fi una dintre cele mai principale. Un interes deosebit prezintă studiul anumitelor preparate ce pot influența decurgerea diabetului sau atenua, &icirc;ntr-o anumită măsură, dereglările metabolice. Propolisul este o substanță neobișnuită &icirc;n conformitate cu metoda de preparare, compoziție, av&acirc;nd și proprietăți neobișnuite. El ajută nu numai la tratamentul manifestărilor primare ale diabetului, ci utilizarea internă acestuia va ajuta la &icirc;ntărirea sistemului imunitar și va &icirc;ncepe procesul de restabilire a funcțiilor organelor interne. Capacitățile unice ale propolisului sunt determinate de conținutul bogat de substanțe bioactive: vitamine; minerale; oligoelemente; aminoacizi; uleiuri esențiale. Propolisul inhibă bioactivitatea microorganismelor patogene și restabilește metabolismul normal, normalizează sistemul endocrin, reduce nivelul de glucoză din s&acirc;nge, restabilește echilibrul carbonului. Substanța este caracterizată de abilități regenerative, atunci c&acirc;nd se utilizează corect &icirc;ncepe vindecarea moderată a organelor interne, a țesuturilor și a vaselor. Acțiunea tincturii de propolis duce la normalizarea procesului metabolic, stabilizează greutatea corporală, scade nivelul colesterolului dăunător &icirc;n s&acirc;nge, crește imunitatea, stabilizează indicii hipertonici și are un efect hipoglicemic asupra organismului. Diabetul zaharat este considerat ca fiind cea mai frecventă boală endocrină, caracterizată prin complicații ce se dezvoltă &icirc;n timp și afectează unele organe importante ale organismul: rinichii, vasele sanguine, nervii și ochii. Diabetul zaharat afectează toate tipurile de metabolism. Tinctura de propolis are un efect hipoglicemiant asupra organismului, administrarea ei pe fondul diabetului experimental &icirc;nregistrează o reducere considerabilă a nivelului de glucoză &icirc;n s&acirc;nge p&acirc;nă la 8,12 &plusmn; 0,52 mmol/l &icirc;n comparație cu lotul aloxan, a cărei nivel este 17,77 &plusmn; 0,11 mmol/l.</p></description>
</descriptions>
<formats>
<format>application/pdf</format>
</formats>
</resource>