Articolul precedent |
Articolul urmator |
766 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-29 17:18 |
SM ISO690:2012 BARBAROȘ, Maria-Marcela, BURETS, Elena, COEV, Ghenadii. Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining. In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 1, 1-3 noiembrie 2012, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2012, Vol.2, pp. 264-267. ISBN 978-9975-87-428-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Modern Technologies in the Food Industry Vol.2, 2012 |
||||||
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry" 1, Chişinău, Moldova, 1-3 noiembrie 2012 | ||||||
|
||||||
Pag. 264-267 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În ultimii ani în Republica Moldova tot mai mulţi fermieri se preocupă cu creşterea caprelor. Avându-se în vedere valoarea biologică şi nutritivă înaltă a laptelui de capră, în Laboratorul de Biotehnologii alimentare IŞPHTA se efectuiază cercetări privind elaborarea tehnologiilor de utilizare a laptelui de capră la fabricarea iaurtului. În cadrul cercetăriilor, pentru obţinerea iaurtului din lapte de capră, a fost elaborată o combinaţie de tulpini autohtone de bacterii lactice termofile Lactobacillus bulgaricus şi Streptococcus thermophilus cu proprietăţi biotehnologice valoroase din Colecţia Ramurală a IŞPHTA. Combinaţia prezintă o cultură simbiotică stabilă, cu activitate acidifiantă medie, unite în raport 1:1. Datele obţinute ne demonstrează că cultura simbiotică elaborată, compusă din tulpini autohtone de bacterii lactice termofile, poate fi utilizată cu succes la fabricarea iaurtului din lapte de capră. |
||||||
Cuvinte-cheie simbiotic culture, starter bacteria, yougurt, sheep milk |
||||||
|