Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
766 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-29 17:18
SM ISO690:2012
BARBAROȘ, Maria-Marcela, BURETS, Elena, COEV, Ghenadii. Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining. In: Modern Technologies in the Food Industry, Ed. 1, 1-3 noiembrie 2012, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2012, Vol.2, pp. 264-267. ISBN 978-9975-87-428-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Modern Technologies in the Food Industry
Vol.2, 2012
Conferința "Modern Technologies in the Food Industry"
1, Chişinău, Moldova, 1-3 noiembrie 2012

Autochthonous symbiotic cultures for goat's milk yogurt obtaining


Pag. 264-267

Barbaroș Maria-Marcela, Burets Elena, Coev Ghenadii
 
Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology
 
 
Disponibil în IBN: 5 octombrie 2020


Rezumat

În ultimii ani în Republica Moldova tot mai mulţi fermieri se preocupă cu creşterea caprelor. Avându-se în vedere valoarea biologică şi nutritivă înaltă a laptelui de capră, în Laboratorul de Biotehnologii alimentare IŞPHTA se efectuiază cercetări privind elaborarea tehnologiilor de utilizare a laptelui de capră la fabricarea iaurtului. În cadrul cercetăriilor, pentru obţinerea iaurtului din lapte de capră, a fost elaborată o combinaţie de tulpini autohtone de bacterii lactice termofile Lactobacillus bulgaricus şi Streptococcus thermophilus cu proprietăţi biotehnologice valoroase din Colecţia Ramurală a IŞPHTA. Combinaţia prezintă o cultură simbiotică stabilă, cu activitate acidifiantă medie, unite în raport 1:1. Datele obţinute ne demonstrează că cultura simbiotică elaborată, compusă din tulpini autohtone de bacterii lactice termofile, poate fi utilizată cu succes la fabricarea iaurtului din lapte de capră.

Cuvinte-cheie
simbiotic culture, starter bacteria, yougurt, sheep milk