Aprecierea gradului de influență a diferitor concentrații de O2 și CO2 din atmosfera boxelor experimentale asupra modificării valorilor unor indici biochimici la fructele de măr pe durata perioadei de păstrare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
477 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-07 10:14
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
57.017:634.11:631.563 (1)
Legi generale. Aspecte teoretice. Caracteristici. Proprietăţi (19)
Cultura fructelor (1441)
Lucrări agricole (1228)
SM ISO690:2012
GAVIUC, Ludmila, BUJOREANU, Nicolae, BEJAN, Nina. Aprecierea gradului de influență a diferitor concentrații de O2 și CO2 din atmosfera boxelor experimentale asupra modificării valorilor unor indici biochimici la fructele de măr pe durata perioadei de păstrare. In: Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor, Ed. 5, 23-24 octombrie 2014, Chişinău. 2014, Ediția 5, pp. 348-352.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor
Ediția 5, 2014
Conferința "Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor"
5, Chişinău, Moldova, 23-24 octombrie 2014

Aprecierea gradului de influență a diferitor concentrații de O2 și CO2 din atmosfera boxelor experimentale asupra modificării valorilor unor indici biochimici la fructele de măr pe durata perioadei de păstrare

CZU: 57.017:634.11:631.563

Pag. 348-352

Gaviuc Ludmila, Bujoreanu Nicolae, Bejan Nina
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 29 iulie 2020


Rezumat

The method for storage under controlled environment was used for the purpose of slowing the metabolic processes to maintain the quality of fruits production. It was aimed to achieve optimal conditions of temperature and relative humidity in storage areas and established proportions of CO2 and O2 in the atmosphere for each apple variety. Intensity of oxidation of nutritive substances in apple fruits during long-term storage depended on the temperature and ratio of CO2 and O2 in the refrigerator.

Cuvinte-cheie
apple fruit, ripening, Senescence, metabolic substances, metabolism, long-term storage, controlledatmosphere.