Evaluarea și aprecierea capacității antioxidante a substanțelor bioactive din cătina-albă (hippophae rhamnoides)
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
666 27
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-22 14:32
SM ISO690:2012
CEBANU, Natalia. Evaluarea și aprecierea capacității antioxidante a substanțelor bioactive din cătina-albă (hippophae rhamnoides). In: Materialele conferinţei ştiinţifice a studenţilor, 1-2 octombrie 2018, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2018, Ediția 67, pp. 48-52. ISBN 978-9975-76-246-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Materialele conferinţei ştiinţifice a studenţilor
Ediția 67, 2018
Conferința "Conferinţa ştiinţifică a studenţilor"
Chişinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018

Evaluarea și aprecierea capacității antioxidante a substanțelor bioactive din cătina-albă (hippophae rhamnoides)


Pag. 48-52

Cebanu Natalia
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
 
Disponibil în IBN: 3 februarie 2020


Rezumat

Din marea varietate a substanțelor bioactive un rol deosebit le revin flavanoidelor. În lucrare este propus un punct de vedere referitor la cercetarea capacității antioxidante a flavanoidelor din fructele de Cătină-Albă. Rezultatele obținute indică importanța deosebită a consumului fructelor de Cătină-Albă atât în stare proaspătă, congelată și uscată, pentru menținerea și creșterea imunității organismului uman.

Of the great variety of bioactive substances, flavanoids have a special role to play. In the paper is proposed a point of view regarding the research of the antioxidant capacity of flavanoids from sea buckthorn fruits.The results show the great importance of the consumption of sea buckthorn, both fresh, frozen and dry, to maintain and increase the immunity of the human body.

Cuvinte-cheie
substanțe bioactive, flavanoide, capacitate antioxidantă, acid ascorbic, antioxidant, Vitamine, indicele total de polifenoli,

biologically active compounds, flavanoids, antioxidant capacity, ascorbic acid, antioxidant, vitamins, total polyphenol index