Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
820 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-06 21:26 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
599.32:591.53 (2) |
Mammalia (Mammals) (162) |
General zoology (265) |
SM ISO690:2012 STRUTINSCHI, Tudor, GARAEVA, Svetlana, POSTOLATI, Galina, CIOCHINĂ, Mariana, POLEACOVA, Lilia, STROCOVA, Valentina. Particularităţile spectrului aminoacizilor liberi din serul şobolanilor cu tipul hiperstenic întreţinuţi cu diferite raţii. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2019, nr. 1(121), pp. 100-102. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 1(121) / 2019 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
CZU: 599.32:591.53 | ||||||
Pag. 100-102 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Identificarea structurii optime a rațiilor și evaluarea biologică a acestora este un element important în sistemul de alimentaţie în raport cu tipul de constituție. În lucrare sunt prezentate rezultatele influenței raţiilor cu diferite structuri calorice pentru tipul hiperstenic asupra formării potențialului antioxidant al organismului și metabolismului intermediar al aminoacizilor. |
||||||
Cuvinte-cheie structura raţiei, aminoacizi liberi, tip hiperstenic, organism, metabolism, structure of ration, free amino acids, hypersthenic type, organism, metabolism |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Strutinschi, T.A.</creatorName> <affiliation>Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Garaeva, S.N.</creatorName> <affiliation>Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Postolati, G.V.</creatorName> <affiliation>Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Ciochină, M.S.</creatorName> <affiliation>Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Poleacova, L.D.</creatorName> <affiliation>Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Strocova, V.N.</creatorName> <affiliation>Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Particularităţile spectrului aminoacizilor liberi din serul şobolanilor cu tipul hiperstenic întreţinuţi cu diferite raţii</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2019</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISSN' relationType='IsPartOf'>1814-3237</relatedIdentifier> <subjects> <subject>structura raţiei</subject> <subject>aminoacizi liberi</subject> <subject>tip hiperstenic</subject> <subject>organism</subject> <subject>metabolism</subject> <subject>structure of ration</subject> <subject>free amino acids</subject> <subject>hypersthenic type</subject> <subject>organism</subject> <subject>metabolism</subject> <subject schemeURI='http://udcdata.info/' subjectScheme='UDC'>599.32:591.53</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2019-08-27</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Journal article</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Identificarea structurii optime a rațiilor și evaluarea biologică a acestora este un element important în sistemul de alimentaţie în raport cu tipul de constituție. În lucrare sunt prezentate rezultatele influenței raţiilor cu diferite structuri calorice pentru tipul hiperstenic asupra formării potențialului antioxidant al organismului și metabolismului intermediar al aminoacizilor.</p></description> <description xml:lang='en' descriptionType='Abstract'><p>The search for the optimal structure of rations and their biological assessment are important elements in the nutritional system in accordance with the type of constitution. The paper presents the results of the influence of various caloric structures of rations for the hypersthenic type on the formation of the antioxidant potential of the organism and the intermediate metabolism of amino acids.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>