Compoziţia fizico-chimică a vinurilor roşii produse în aria delimitată pentru indicaţia geografică protejată „Valul lui Traian”
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
748 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-22 10:15
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.253 (17)
Wine. Winemaking. Oenology (444)
SM ISO690:2012
OBADĂ, Leonora, RUSU, Emilian, ARPENTIN, Gheorghe, GOLENCO, Lidia, CIBUC, Mariana, GROSU (COVALCIUC), Olga, NEMŢEANU, Silvia. Compoziţia fizico-chimică a vinurilor roşii produse în aria delimitată pentru indicaţia geografică protejată „Valul lui Traian”. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2016, nr. 4(64), pp. 26-31. ISSN 1857-3142.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 4(64) / 2016 / ISSN 1857-3142

Compoziţia fizico-chimică a vinurilor roşii produse în aria delimitată pentru indicaţia geografică protejată „Valul lui Traian”

Physico-chemical composition of the red wine produced in area of protected geographical indication „Valul lui Traian”

CZU: 663.253

Pag. 26-31

Obadă Leonora1, Rusu Emilian1, Arpentin Gheorghe2, Golenco Lidia1, Cibuc Mariana1, Grosu (Covalciuc) Olga1, Nemţeanu Silvia1
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 Asociaţia Producătorilor de Vinuri cu Indicaţie Geografică Protejată „Valul lui Traian”
 
 
Disponibil în IBN: 18 iunie 2019


Rezumat

Study was submitted 26 wines from the harvest of 2014 produced by 12 wineries of the Association of Wine Producers with Protected Geographical Indication from grapes of Pinot noir, Rara neagra, Feteasca neagra, Merlot and Cabernet-Sauvignon. Data were obtained on the physico-chemical composition and sensory evaluation of wines. Wines containing highlights of glycerol, 2,3-butanediol, ash, total soluble salts and high potential of phenolic compounds. Unreducible dry extract reaches medium to high, and in some wines is excessive

Cuvinte-cheie
alcohol, glycerol, organic acids, extract, phenolic compounds, organoleptic note