Articolul precedent |
Articolul urmator |
779 27 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-30 13:49 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.22(478) (2) |
Wine. Winemaking. Oenology (443) |
SM ISO690:2012 MUSTEAŢĂ, Grigore, FURTUNA-VLADEI, Natalia, MARKOVSKIY, M.. Influenţa utilizării preparatelor enzimatice asupra compoziţiei aromatice a vinurilor din soiuri autohtone. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2015, Vol. 42 (2), pp. 225-231. ISBN 978-9975-64-273-6.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor Vol. 42 (2), 2015 |
||||||
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor" Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2015 | ||||||
|
||||||
CZU: 663.22(478) | ||||||
Pag. 225-231 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetarea noilor axe de diversificare ale produselor din struguri de selecţie autohtonă reprezintă o sarcină actuală pentru sectorul vitivinicol din Republica Moldova în vederea obţinerii unui nou sortiment de vinuri specific şi tipic ţării noastre. Scopul cercetărilor a fost studierea utilizării enzimelor cu activitate pectolitică asupra eliberării substanţelor de aromă din struguri. În urma determinărilor fizico-chimice, senzoriale și gaz-cromatografice ale vinurilor rezultate din soiurile de struguri de selecţie autohtonă Startovîi, Viorica şi Muscat de Ialoveni a fost determinată influenţa utilizării preparatelor enzimatice pectolitice asupra compoziţiei aromatice a vinurilor corespunzătoare. Prin asocierea macerării cu tratamentul enzimatic s-au obţinut vinuri cu complexul aromatic mai bogat, valorile compuşilor terpenici crescînd cu 8 – 40 %, în dependenţă de soi. Studiul a demonstrat că utilizarea de preparate enzimatice conduce la creşteri importante a terpenelor în vin, ele sînt mai bogate în esteri, au valori foarte mici ale conţinutului de acetaldehidă şi substanţe fenolice. |
||||||
Cuvinte-cheie Enzime, aromă, soi autohton |
||||||
|