Reglementarea activității de evaluare în băncile comerciale
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1699 28
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-27 16:43
SM ISO690:2012
BĂNCILĂ, Natalia, GANEA, Victoria, MĂRGINEANU, Aureliu. Reglementarea activității de evaluare în băncile comerciale. In: Analele Ştiinţifice ale Academiei de Studii Economice din Moldova, 2014, nr. 1, pp. 180-185. ISSN 1857-1433.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale Academiei de Studii Economice din Moldova
Numărul 1 / 2014 / ISSN 1857-1433

Reglementarea activității de evaluare în băncile comerciale

Pag. 180-185

Băncilă Natalia1, Ganea Victoria2, Mărgineanu Aureliu1
 
1 Academia de Studii Economice din Moldova,
2 Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare
 
 
Disponibil în IBN: 30 iunie 2014


Rezumat

În condițiile economice actuale, activitatea de evaluare reprezintă una dintre cele mai importante operaţii privind capitalul, comensurându-l în procesul de tranzacţionare de la un proprietar la altul. Din acest punct de vedere, este necesară dezvoltarea pieţei serviciilor de evaluare atât în scopul tranzacționării întreprinderilor, cât și a bunurilor imobiliare. Evaluarea întreprinderii constituie o problemă financiară dintre cele mai complexe, reprezentând un domeniu de sinteză, în care trebuie să se recurgă simultan la diverse metode de selectare a investiţiilor, de previziune financiară şi de adoptare a deciziilor financiare. Soluționarea acestei probleme depinde, în mare măsură, de resursele financiare proprii de care dispune întreprinderea la un moment dat de timp, dar și de posibilitatea acesteia de a atrage resurse suplimentare de capital financiar. Principalii furnizori de capital financiar pentru întreprinderile autohtone sunt băncile comerciale, care oferă capitaluri în schimbul unor garanții asiguratorii, cărora le trebuie stabilită valoarea prin inițierea proceselor de evaluare.

Cuvinte-cheie
valoare, evaluare, standarde, politica de creditare, metode de evaluare, mecanism de creditare, capital evaluator, unitatea economică, piaţa serviciilor de evaluare, proces de evaluare, activitate de evaluare