Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-06-05 08:54 |
![]() BREAHNA, Nadejda, STURZA, Maria, DODON, Adelina, BANTEA-ZAGOREANU, Valentina. Aspecte a utilizării spirulinei în industria de cofetărie. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Vol.2, pp. 13-16. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Vol.2, 2017 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 13-16 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările efectuate relevă importanța utilizării spirulinei în industria de cofetărie, accentul fiind pe fabricarea biscuiților Macarons. Scopul urmărit este de a substitui coloranții artificiali cu coloranții naturali, evaluând caracteristicele fizico-chimice și organoleptice ale produsului. La adăugarea spirulinei în diferite concentrații și sub diferite forme de agregare s-au obținut rezultate care indică aportul acesteia asupra caracteristicilor de calitate a biscuiților, beneficiile adaosului fiind exprimate prin valoarea nutritivă și energetică a produsului. |
||||||
Cuvinte-cheie Spirulina - produs autohton, produse de cofetărie, biscuiți Macarons, Analiză senzorială, Indici fizico-chimici |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Breahna, N.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Sturza, M.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Dodon, A.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Bantea-Zagoreanu, V.</creatorName> <affiliation>Universitatea Tehnică a Moldovei, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Aspecte a utilizării spirulinei în industria de cofetărie</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2017</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978978-9975-45-543-5</relatedIdentifier> <subjects> <subject>Spirulina - produs autohton</subject> <subject>produse de cofetărie</subject> <subject>biscuiți Macarons</subject> <subject>Analiză senzorială</subject> <subject>Indici fizico-chimici</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2017</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Cercetările efectuate relevă importanța utilizării spirulinei în industria de cofetărie, accentul fiind pe fabricarea biscuiților Macarons. Scopul urmărit este de a substitui coloranții artificiali cu coloranții naturali, evaluând caracteristicele fizico-chimice și organoleptice ale produsului. La adăugarea spirulinei în diferite concentrații și sub diferite forme de agregare s-au obținut rezultate care indică aportul acesteia asupra caracteristicilor de calitate a biscuiților, beneficiile adaosului fiind exprimate prin valoarea nutritivă și energetică a produsului.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>