Forming the spirit of continuity of popular traditions in students in the teachinglearning process of folk dance
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
796 9
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-16 22:27
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
378.14:793.3 (1)
Higher education. Universities. Academic study (2579)
Recreation. Entertainment. Games. Sport (1700)
SM ISO690:2012
TALPĂ, Svetlana. Formarea spiritului de continuitate a tradițiilor populare la studenți în procesul de predare-învățare a dansului folcloric. In: Implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor în activități de cercetare dezvoltate de mediul asociativ: provocări și soluții, 24 iunie 2021, Chişinău. CEP UPS „I.Creangă”, 2021, pp. 332-341. ISBN 978-9975-46-558-8..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor în activități de cercetare dezvoltate de mediul asociativ: provocări și soluții 2021
Seminarul "Implicarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor în activități de cercetare dezvoltate de mediul asociativ: provocări și soluții"
Chişinău, Moldova, 24 iunie 2021

Forming the spirit of continuity of popular traditions in students in the teachinglearning process of folk dance

Formarea spiritului de continuitate a tradițiilor populare la studenți în procesul de predare-învățare a dansului folcloric

CZU: 378.14:793.3

Pag. 332-341

Talpă Svetlana
 
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 5 mai 2022


Rezumat

In the article, the author aims to argue the need to form the spirit of continuity of popular traditions from students in the process of teaching-learning folk dance. For this purpose, the analytical method of approaching the problem is used, as well as the interdisciplinarity. From the perspective of forming the spirit of continuity of popular traditions is mentioned the methodology of folk dance in the teaching-learning process for students from the Department of Preschool Pedagogy, Physical Education and Dance, Dance specialty.

În articol, autoarea își propune drept obiectiv principal argumentarea necesității formării spiritului de continuitate a tradițiilor populare la studenți în procesul de predare-învățare a dansului folcloric. În acest scop sunt utilizate metoda analitică de abordare a problemei, precum și interdisciplinaritatea. Din perspectiva formării spiritului de continuitate a tradițiilor populare este menționată metodologia dansului folcloric în procesul de predare-învățare la studenții de la catedra Pedagogie Preșcolară, Educația Fizică și Dans, specialitatea Dans.

Cuvinte-cheie
continuity, tradition, folk dance, student, interdisciplinarity,

continuitate, tradiţie, dans folcloric, student, interdisciplinaritate