Studiul conținutului acizilor organici din vinurile tinere „Primeur” și „Virgin” la C.V. „Cricova” S.A.
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
296 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-23 23:25
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222:663.253.2 (1)
Wine. Winemaking. Oenology (443)
SM ISO690:2012
BORTA, Ion. Studiul conținutului acizilor organici din vinurile tinere „Primeur” și „Virgin” la C.V. „Cricova” S.A.. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2021, nr. 3(62), pp. 49-53. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.52673/18570461.21.3-62.06
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 3(62) / 2021 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Studiul conținutului acizilor organici din vinurile tinere „Primeur” și „Virgin” la C.V. „Cricova” S.A.

the research on the composition of organic acids in young wines “Primeur” and “Virgin” with in C.V. “Ccricova” S.A.

DOI:https://doi.org/10.52673/18570461.21.3-62.06
CZU: 663.222:663.253.2

Pag. 49-53

Borta Ion
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 24 ianuarie 2022


Rezumat

This research concluded in getting experimental data about the composition of organic acids in wines obtained from varieties Cabernet-Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Rara Neagra, Feteasca Neagra, Shiraz (Syrah) produced within C.V. ”Cricova” S.A between 2015–2019 years. Also, it was argued the need to apply the malolactic fermentation simultaneously with alcoholic fermentation in order to increase the quality of young dry red wines, which allows the launch of the finished product in a restricted period of time. The degradation of malic acid in wine was achieved by malolactic fermentation bacteria, removing the excessive fresh taste of young wines ”Primeur” and ”Virgin”.

În cercetarea efectuată au fost obținute date experimentale despre compoziția acizilor organici în vinurile obținute din soiurile Cabernet-Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Rara Neagră, Feteasca Neagră, Shiraz (Syrah) și fabricate în anii 2015–2019 la C.V. „Cricova” S.A. La fel, a fost argumentată necesitatea aplicării fermentației malolactice concomitent cu fermentarea alcoolică în vederea sporirii calității vinurilor tinere roșii seci, ceea ce permite lansarea produsului finit în termen restrâns. Degradarea acidului malic din vin a fost realizată cu ajutorul bacteriilor fermentației malolactice, înlăturând prospețimea în exces a gustului vinurilor tinere „Primeur” și „Virgin”.

Cuvinte-cheie
organic acids, young wines ”Primeur”, ”Virgin”, malolactic fermentation, Bacteria, Yeasts,

acizi organici, vinuri tinere „Primeur”, „Virgin”, fermentația malolactică, Bacterii, levuri