Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
296 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-23 23:25 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.222:663.253.2 (1) |
Wine. Winemaking. Oenology (443) |
SM ISO690:2012 BORTA, Ion. Studiul conținutului acizilor organici din vinurile tinere „Primeur” și „Virgin” la C.V. „Cricova” S.A.. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2021, nr. 3(62), pp. 49-53. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.52673/18570461.21.3-62.06 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 3(62) / 2021 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.52673/18570461.21.3-62.06 | ||||||
CZU: 663.222:663.253.2 | ||||||
Pag. 49-53 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
This research concluded in getting experimental data about the composition of organic acids in wines obtained from varieties Cabernet-Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Rara Neagra, Feteasca Neagra, Shiraz (Syrah) produced within C.V. ”Cricova” S.A between 2015–2019 years. Also, it was argued the need to apply the malolactic fermentation simultaneously with alcoholic fermentation in order to increase the quality of young dry red wines, which allows the launch of the finished product in a restricted period of time. The degradation of malic acid in wine was achieved by malolactic fermentation bacteria, removing the excessive fresh taste of young wines ”Primeur” and ”Virgin”. |
||||||
Cuvinte-cheie organic acids, young wines ”Primeur”, ”Virgin”, malolactic fermentation, Bacteria, Yeasts, acizi organici, vinuri tinere „Primeur”, „Virgin”, fermentația malolactică, Bacterii, levuri |
||||||
|