Brunificarea enzimatică
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
426 27
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-09 15:53
SM ISO690:2012
VLADIUC, Ştefan. Brunificarea enzimatică. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 23-25 martie 2021, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2021, Vol.1, pp. 516-518. ISBN 978-9975-45-700-2 (Vol. I).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2021
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 23-25 martie 2021

Brunificarea enzimatică


Pag. 516-518

Vladiuc Ştefan
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 29 iunie 2021


Rezumat

Fenomenul de brunificare este un fenomen dăunător pentru produsele alimentare, care distruge aspectul lor estetic, scade prețul și calitatea produsului. Fenomenul de brunificare enzimatică este o reacție chimică care poate fi controlată și stopată la necessitate prin divesre metode. De-și e o problem cunoscută de mult timp, necesitatea de mărire a productivității și calității fără apariția fenomenului de brunificare e din ce în ce mai actuală

Cuvinte-cheie
Brunificare enzimatică, polifenoli, tratament termic, fenomen de brunificare, fenoli.

Cerif XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'>
<cfResPubl>
<cfResPublId>ibn-ResPubl-134067</cfResPublId>
<cfResPublDate>2021</cfResPublDate>
<cfVol>Vol.1</cfVol>
<cfStartPage>516</cfStartPage>
<cfISBN>978-9975-45-699-9</cfISBN>
<cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/134067</cfURI>
<cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Brunificarea enzimatică</cfTitle>
<cfKeyw cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Brunificare enzimatică; polifenoli; tratament termic; fenomen de brunificare; fenoli.</cfKeyw>
<cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>Fenomenul de brunificare este un fenomen dăunător pentru produsele alimentare, care distruge aspectul lor estetic, scade prețul și calitatea produsului. Fenomenul de brunificare enzimatică este o reacție chimică care poate fi controlată și stopată la necessitate prin divesre metode. De-și e o problem cunoscută de mult timp, necesitatea de mărire a productivității și calității fără apariția fenomenului de brunificare e din ce &icirc;n ce mai actuală</p></cfAbstr>
<cfResPubl_Class>
<cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId>
<cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate>
</cfResPubl_Class>
<cfResPubl_Class>
<cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId>
<cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate>
</cfResPubl_Class>
<cfPers_ResPubl>
<cfPersId>ibn-person-62439</cfPersId>
<cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId>
<cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate>
</cfPers_ResPubl>
</cfResPubl>
<cfPers>
<cfPersId>ibn-Pers-62439</cfPersId>
<cfPersName_Pers>
<cfPersNameId>ibn-PersName-62439-2</cfPersNameId>
<cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId>
<cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId>
<cfStartDate>2021T24:00:00</cfStartDate>
<cfFamilyNames>Vladiuc</cfFamilyNames>
<cfFirstNames>Ştefan</cfFirstNames>
</cfPersName_Pers>
</cfPers>
</CERIF>