Depistarea falsificarii ciocolatei prin substituirea untului de cacao
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
683 48
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-07 16:41
SM ISO690:2012
BRATU, Magda, AVRAM, Daniela, STOICA, Alexandru. Depistarea falsificarii ciocolatei prin substituirea untului de cacao. In: Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor: dedicat aniversării a 75 ani ai Universităţii Agrare de Stat din Moldova, 26 septembrie 2008, Chisinau. Chisinau, Republic of Moldova: CE UASM, 2008, Vol. 16, pp. 140-143. ISBN 978-9975-64-127-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor
Vol. 16, 2008
Simpozionul "Agricultura modernă-realizări şi perspective"
Chisinau, Moldova, 26 septembrie 2008

Depistarea falsificarii ciocolatei prin substituirea untului de cacao


Pag. 140-143

Bratu Magda, Avram Daniela, Stoica Alexandru
 
Universitatea Valahia din Târgoviste
 
 
Disponibil în IBN: 27 mai 2019


Rezumat

This paper contains two methods of tracing the falsifying chocolate by substituting the cocoa butter, using substitution fats, cow fats and solidified palm fats. The determinations consist of extracting fat from the samples to be analysed and determining the index of saponification and the index of iodine. Depending on the value obtained for these indexes we settle the degree of falsifying of the samples.

Cuvinte-cheie
Chocolate, Cocoa butter, Index of saponification, Index of iodine