Articolul precedent |
Articolul urmator |
683 48 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-07 16:41 |
SM ISO690:2012 BRATU, Magda, AVRAM, Daniela, STOICA, Alexandru. Depistarea falsificarii ciocolatei prin substituirea untului de cacao. In: Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor: dedicat aniversării a 75 ani ai Universităţii Agrare de Stat din Moldova, 26 septembrie 2008, Chisinau. Chisinau, Republic of Moldova: CE UASM, 2008, Vol. 16, pp. 140-143. ISBN 978-9975-64-127-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Horticultură, viticultură, silvicultură şi protecţia plantelor Vol. 16, 2008 |
||||||
Simpozionul "Agricultura modernă-realizări şi perspective" Chisinau, Moldova, 26 septembrie 2008 | ||||||
|
||||||
Pag. 140-143 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
This paper contains two methods of tracing the falsifying chocolate by substituting the cocoa butter, using substitution fats, cow fats and solidified palm fats. The determinations consist of extracting fat from the samples to be analysed and determining the index of saponification and the index of iodine. Depending on the value obtained for these indexes we settle the degree of falsifying of the samples. |
||||||
Cuvinte-cheie Chocolate, Cocoa butter, Index of saponification, Index of iodine |
||||||
|