Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
611 9 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-08 10:22 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
635.64:631.559:631.541.1(478) (1) |
Plante de grădină. Grădinărit (696) |
Lucrări agricole (1228) |
SM ISO690:2012 GUŢUL, Margareta. Influenţa combinaţiilor altoi-portaltoi asupra productivităţii şi calităţii fructelor de tomate. In: Ştiinţa Agricolă, 2018, nr. 1, pp. 55-59. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 635.64:631.559:631.541.1(478) | ||||||
Pag. 55-59 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Experienţa a fost efectuată cu scopul evaluării portaltoaielor Emperador F1 (RZ) şi Maxifort F1 (De Ruter) asupra producţiei şi calităţii tomatelor (soiurile Abellus F1, Beril F1, Lilos F1). Rezultatele înregistrate denotă că altoirea poate contribui semnificativ la creşterea şi dezvoltarea plantelor. Numărul de fructe depăşeşte martorul cu 30,2%, numărul de ciorchine de asemenea este mai mare, pe când numărul fructelor pe ciorchine diferă nesemnificativ între variantele analizate. Masa medie a unui fruct a fost influenţată semnificativ de altoire, depăşind martorul cu 19,1%. În urma analizelor fizico-chimice s-a stabilit că proprietăţile fructelor plantelor altoite au fost similare plantelor martor în cazul acidităţii, şi a substanţelor uscate. Portaltoaiele nu afectează valoarea pH-ului fructelor de tomate. |
||||||
Cuvinte-cheie Lycopersicon esculentum, Altoire, producţie, tomate, Combinaţii altoi-portaltoi, Substanţe uscate, Aciditate. |
||||||
|